Carbon Health, sanal değerlendirme, muayene ve testler ile Corona virüs'e karşı mücadele ediyor

Bay Area ve Los Angeles'ta 100'den fazla hastayı test eden Carbon Health, Coronavirüs Değerlendirme Aracı ile destek olurken kliniklerin iş yükünü azaltıyor.
Carbon Health, sanal değerlendirme, muayene ve testler ile Corona virüs'e karşı mücadele ediyor

Eren Bali'nin girişimi Carbon Health, Coronavirüs'e karşı mücadele eden kurumlardan biri. Bali, paylaştığı blog yazısıyla Coronavirüs salgını sürecinde Carbon Health'in yaklaşımını aktardı. Carbon Health, bazı bölgelerde özellikle test konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan ABD'nin bu sorununa çözüm getirmiş gibi görünüyor. 

Kaliforniya'da faaliyet gösteren Carbon Health, hastalık kontrol ve önleme merkezi (CDC) ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı'nın(DPH) yönergelerini takip ederken, kişilerin kendilerinde virüs bulunup bulunmadığını kontrol etmesini sağlayan bir araç geliştirdi.

Sürekli güncellenen bu araç, güncel CDC protokollerine uyum sağlıyor ve kişilere medikal tavsiyelerde bulunuyor. Bu tavsiyelerin kişilerin risk seviyesi ve durumuna göre özel olarak verildiğini belirtelim. Eğer kişinin bir doktordan yardım alması gitmesi gerekiyorsa, Carbon Health, kendi kliniklerinden, acil servisten ya da testi yapan kişinin düzenli gittiği bir doktor öneriyor. 

Gerektiği takdirde kişiyi 14 gün boyunca uygulama üzerinden takip eden Carbon Health, risk durumunuzu değerlendirmeye devam ediyor. Değerlendirme sürecinde eğer kişi yüksek risk sınıfına girmeye başlarsa durumu güncelliyor. Ücretsiz olan bu araca kişiler Carbon Health'in sitesinden erişebiliyor. 

Bunun yanı sıra şirketin kendi kliniklerinde de Covid-19 testleri yaptığını belirtelim. Şirket, 9 Mart'tan itibaren San Francisco Bay Area'da ve LA County'de bulunan tüm Kaliforniya'daki merkezlerinde test numuneleri toplamaya başladı. Bali, yazısında kişisel mesafeleri korumanın önemini hatırlatırken, test olmak için bir merkeze gitmeden önce araç üzerinden risk değerlendirmesi yapılmasının önemini vurguladı. 

Aynı şekilde ABD'de pek çok kliniğin test imkanı sunmadığını hatırlatarak gitmeden önce kliniklere gitmeden önce aranarak bilgi alınması gerektiğini öne sürdü. 

Yükselen talebi karşılamak için tüm konumlarda çalışan sayısını arttıracaklarını duyuran Bali, son birkaç gün içinde Bay Area ve Los Angeles'ta 100'den fazla hastayı test ettiklerini belirtti. Bali, bu rakamın artış göstereceğini düşündüklerini de ekledi. 

Bali, özellikle sigortasız hastalar için önemli olan Coronavirüs ile ilgili sanal muayeneler için tüm ücretlerden feragat ettiklerini de duyurdu. Hastaların ilk adımda Coronavirüs Değerlendirme Aracı'nı kullanması gerektiğini söyleyen Bali, eğer gerekirse aracın hastalara video muayene önerdiğini açıkladı. Buna rağmen sadece video muayane için randevu almak isteyen kişiler, yine site üzerinden randevu alabiliyor. 

Carbon Health'in sadece vatandaşlar için değil aynı zamanda sağlık kurumları ve sağlık çalışanları için de farklı hizmetler sunduğunu belirtmekte fayda var. Sağlık çalışanlarının virüse maruz kalıp kalmadığını anlamasına yardımcı olan araçlar üreten şirket, sanal bakım kapasitesini arttırarak kliniklerdeki iş yükünü de azaltmayı amaçlıyor. Bunların yanı sıra şirket, Coronavirüs Değerlendirme Aracı'nı iş birliği yaptığı hastanelerin kullanımına açıyor. 

İlerleyen süreçte Carbon Health'in Kaliforniya'daki test merkezlerini kapsayan kapsamlı bir veritabanı oluşturmayı hedeflediğini söyleyelim. Test kapasitesini Kaliforniya'Nın dışına da taşımayı amaçlayan Carbon Health, sigortası bulunmayan kişilere de kliniklerde hizmet verirken işlemlerin mali tutarını pek yansıtmamayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.