Apple, Çin'de mağazalarını açarken, tüm dünyada mağazalarını 2 haftalığına kapatıyor

Tim Cook Apple'ın sitesinde yayınladığı bir mektuupla Büyük Çin'in dışındaki mağazalarını da 27 Mart tarihine kadar kapatacağını duyurdu.
Apple, Çin'de mağazalarını açarken, tüm dünyada mağazalarını 2 haftalığına kapatıyor

Apple, bugünden itibaren Anakara Çin, Hong Kong, Makao ve Tayvan'ı kapsayan Büyük Çin Bölgesindeki mağazalarını yeniden açarken, bu bölge dışında dünya çapındaki diğer mağazalarını da 27 Mart tarihine kadar kapatacağını duyurdu. Mağaza çalışanları coronavirüs'ün yayılmasını önlemek için evden çalışmaya başlayacak. 

Apple'ın sitesinde bir mektup paylaşan şirketin CEO'su Tim Cook, virüsün geçme riskini aşağı çekmenin, yoğunluğu azaltmak ve sosyal mesafeyi arttırmak olduğunu belirtti. Şirket bu nedenle Büyük Çin bölgesi dışında tüm dünyada mağazalarını geçici olarak kapatarak şirket çalışanlarını uzaktan çalışmaya yönlendirme kararı aldı. 

Bu arada Apple'ın ABD'deki 270 mağazası dahil olmak üzere Büyük Çin Bölgesi dışında dünya çapında 460 konumda hizmet verdiğini belirtmekte fayda var. Şirket bir süre önce Covid-19 pandemisinin hızla yaygınlaşmasıyla birlikte İspanya ve İtalya'daki mağazalarını da kapatmıştı. 

Kapanan mağazalarda saatlik ücret alanların, ödeme almaya devam edeceklerini belirten Cook, Apple'ın coronavirüs ile mücadele edilmesi için 15 milyon dolar bağışladığını açıkladı. 

Şimdilik uzaktan çalışma süresinin ne kadar uzatılacağı belirsizliğini korurken, Cook saha çalışanlarının kişiler arası mesafeyi arttırmak konusunda sitedeki rehberi okumak durumda olduğunu da belirtti.

Ayrıca geçtiğimiz hafta birkaç Apple ofisinin de şirket tarafından uzaktan çalışmaya teşvik edildiğini söyleyelim. Geçtiğimiz hafta Cook, küresel ofislerindeki çalışanlara bir not göndererek evde çalıma imkanı sunmuştu. Mağazalarını kapatmak ise Apple'ın şimdiye kadar salgınla mücadelede attığı en önemli adımlardan biri oldu. 

Silikon Vadisi'ndeki teknoloji devleri arasında salgından en çok etkilenen şirketin ise Apple olduğunu söylemek mümkün. Ürünlerini Çin'deki tedarik zinciri üzerinden üreten şirketin, ülkedeki fabrikaların kapatılmasıyla iPhone ve iPad Pro gibi ürünle alıcıyla buluşturmakta sıkıntılar yaşaması bekleniyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.