Tim Cook, Apple çalışanlarının corona virüs sebebiyle evden çalışabileceklerini söyledi

Teknoloji devlerinden Apple da bu konuda adım atmaktan geri kalmadı ve şirketin CEO'su Tim Cook, corona virüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Tim Cook, Apple çalışanlarının corona virüs sebebiyle evden çalışabileceklerini söyledi

Dünya genelinde 3 binden fazla kişinin ölümüne neden olan corona virüs salgınının teknoloji sektörünü nasıl etkilediğini daha önce sizlere detaylı bir şekilde aktarmıştık. Teknoloji devlerinden Apple da bu konuda adım atmaktan geri kalmadı ve şirketin CEO'su Tim Cook, corona virüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cook, dünya genelindeki Apple çalışanlarının 9 Mart ve 13 Mart arasında ofislere gitmek zorunda olmadıklarını belirtti ve çalışanların evden çalışmalarını önerdi.

Tim Cook, çalışanlara gönderdiği notta şirketin insan yoğunluğunu azaltmak için büyük bir çaba harcadığını ve uzaktan çalışma politikasının bilhassa enfeksiyon yoğunluğu en fazla olan bölgelerdeki ofisler için geçerli olacağını söyledi. Bu bilgilendirme, şirketin Güney Kore, Japonya, İtalya, Fransa İsviçre, İngiltere, California ve Seattle ofislerindeki çalışanlara gönderildi.

Gönderilen bilgilendirme notuna göre, Apple çalışanları evden çalıştıklarında da aynı şekilde ödeme almaya devam edecekler. Apple geçtiğimiz ay corona virüs salgını nedeniyle Çin'deki tüm perakende mağazalarını geçici olarak kapatmıştı, ancak bu mağazaların bazıları daha sonra yeniden açıldı. Şirket, çalışanlarının Çin, İtalya ve Güney Kore de dahil olmak üzere en çok etkilenen bölgelere seyahat etmesini yasakladı. 

Ayrıca hatırlatalım, analistler corona virüs salgını nedeniyle Apple'ın ikinci çeyrek finansal sonuçlarının beklentilerin altında kalacağını söylemişti. Ocak ayında yılın ikinci finansal çeyreği ile ilgili tahminlerde de bulunan Apple, ikinci çeyrekte 63 ila 67 milyar dolar arasında bir gelir beklediğini açıklamıştı. Yapılan tahminin 4 milyar dolarlık aralığının normalden daha geniş tutulduğunu da belirten Apple, bu durumun Çin'de yaşanan salgın nedeni ile olduğunu da paylaşmıştı. Bugün Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Corona virüs salgını nedeniyle mart çeyreği için tahmin edilenden daha az gelir elde edecek. Kısacası Apple, yılın ikinci çeyreğinde 63 milyar doların altında gelir elde edecek.

Ayrıca 2020'de tanıtılması beklenen iPhone modellerinin tanıtımının da corona virüs salgını nedeniyle ertelenebileceğinin altını çizelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.