100 milyon dolar yatırım alan Zomato, gelecek yıl halka arza hazırlanıyor

Geçtiğimiz hafta 62 milyon dolar yatırım aldığı haberiyle karşımıza çıkan Hindistan merkezli yemek siparişi girişimi Zomato, şimdi de Tiger Global'dan 100 milyon dolar yatırım aldı.
100 milyon dolar yatırım alan Zomato, gelecek yıl halka arza hazırlanıyor

Geçtiğimiz hafta 62 milyon dolar yatırım aldığı haberiyle karşımıza çıkan Hindistan merkezli yemek siparişi girişimi Zomato, şimdi de Tiger Global'dan 100 milyon dolar yatırım aldı. Tiger Global, sermayeyi yatırım aracı Internet Fund VI aracılığıyla finanse etti. Zomato'da büyük bir yatırımcı olan Info Edge de gelişmeyi doğruladı ve yeni turla birlikte Zomato'nun değerlemesi 3,3 milyar dolara ulaştı.

Zomato kurucu ortağı ve CEO'su Deepinder Goyal, çalışanlarına gönderdiği e-postada şirketin kasasında 250 milyon dolar nakit olduğunu, bazı yatırımcıların bu nakdi 600 milyon dolara çıkarmak istediklerini söyledi. Şu anda bu nakitle ilgili herhangi bir planları olmadığını belirten Goyal, ilerleyen dönemde yeni birleşmeler ve satın almalar olabileceğinin de altını çizdi.

Bu yılın başlarında Uber'in Hindistan'daki yemek dağıtım işini satın alan Zomato, Hindistan'da Prosus Ventures destekli Swiggy ile rekabet ediyor. Geçtiğimiz aylarda piyasaya üçüncü bir oyuncu olan Amazon da çıktı, ancak Amazon şu anda sadece kısıtlı bir alanda teslimat yapıyor. 

Zomato'nun yeniliği yatırımla da sınırlı kalmıyor, şirket 2021 için halka arza da hazırlanıyor. Deepinder Goyal, çalışanlara gönderdiği e-postada 12 yaşındaki şirketin gelecek yılın ilk yarısında halka arz için çalıştığını söyledi. Zomato'nun bu hedefe nasıl ulaşmayı planladığı henüz belli değil, ancak muhtemelen ABD'de veya başka bir pazardaki listelemeye bakıyor. Zira mevcut Hindistan yasaları, Hindistan'da halka açık bir şekilde listelenmeden önce bir şirketin en az üç yıl karlı olmasını gerektiriyor. Bu konuda yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.