İçerik okurken yabancı dil öğrenmenize yardımcı olan eklenti: Toucan

Bir Google Chrome eklentisi olan ve tamamen ücretsiz olarak hizmet veren Toucan, tarayıcı üzerinden okuduğunuz herhangi bir makaledeki bazı öne çıkan kelimeleri öğrenmek istediğiniz dile çeviriyor.
İçerik okurken yabancı dil öğrenmenize yardımcı olan eklenti: Toucan

Yeni bir dil öğrenmek için çoğunlukla ekstra bir zaman yaratmak gerekiyor. Ancak gelişen teknoloji günümüzde, yeni bir dil öğrenmeyi gündelik işlerimizin arasına sıkıştırıyor ve zamandan tasarruf etmemize yardımcı oluyor. Hemen hemen her gün yeni bir yabancı dil öğrenme platformuyla tanışsak da Toucan bu alanda son zamanlarda tanıştığım en ilgi çekici uygulamalardan biri.

Bir Google Chrome eklentisi olan ve tamamen ücretsiz olarak hizmet veren Toucan, tarayıcı üzerinden okuduğunuz herhangi bir makaledeki bazı öne çıkan kelimeleri öğrenmek istediğiniz dile çeviriyor ve metnin anlam bütünlüğünü bozmadan orijinal kelimenin yerine diğer dildeki kelimeyi getiriyor.

Örneğin; Vox'un bir makalesinde yer alan "Could stress be another preexisting condition that makes Covid-19 infections worse?" cümlesini, Almanca kelime dağarcığınızı geliştirmek için kullandığınız Toucan, "Could stress be ein anderer preexisting condition that makes Covid-19 infections worse?" cümlesine çeviriyor. Cümleyi tamamen çevirmeden sadece kelimeleri çevirerek size yeni kelime öğrenme konusunda yardımcı oluyor. Cümlede değişen kelimenin üzerine geldiğinizde o kelimenin orijinal halini de görebiliyorsunuz. Bir başka örneği de aşağıda görebilirsiniz.

Toucan'ı istediğiniz zaman devreye alabiliyor ya da devre dışı bırakabiliyorsunuz. Uygulama oldukça kullanışlı olsa da dil seçeneğinin sınırlı olması biraz üzücü diyebilirim. Sadece İngilizce makaleleri ya da haberleri İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dillerine çeviriyor; diğer dilleri desteklemiyor. Kısacası Türkçe bir yazıdaki kelimeleri çevirmeniz mümkün olmuyor. Ancak Toucan, şu anki haliyle bile fazlasıyla kolaylık sağlıyor.

Toucan'ı buradan inceleyebilir ve Google Chrome uzantılar mağazasından tarayıcınıza indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.