Apple, iOS 14'ün reklam gizliliği özelliğini 2021 yılına erteledi

Söz konusu nedeniyle büyük uygulama geliştiricilerinden pek çok tepki alan Apple, isteyen geliştiricilerin bu özelliğin 2021 yılında kullanmaya başlayabileceğini duyurdu
Apple, iOS 14'ün reklam gizliliği özelliğini 2021 yılına erteledi

Geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen WWDC20 etkinliğinde iOS 14 işletim sistemi ile birlikte reklam gizliliği özelliğini değiştireceğini duyuran Apple, geliştiricilerden aldığı tepki sonrası bu özelliği 2021 yılında değiştirme kararı aldı. 

Apple'ın yapmayı planladığı değişiklik, uygulama geliştiricilerini kullanıcılardan onları birden fazla uygulamada takip etmek için izin almaları konusunda izin almaya zorluyor. Söz konusu değişikliğin iOS ekosistemindeki tüm reklam hedefleme şeklini değiştirmesi bekleniyor.

Bu özellik nedeniyle büyük uygulama geliştiricilerinden pek çok tepki alan Apple, isteyen geliştiricilerin bu özelliğin 2021 yılında kullanmaya başlayabileceğini duyurdu. Normal şartlarda bu özelliğin iOS 14 işletim sistemi ile birlikte tüm geliştiriciler tarafından kullanılması hedefleniyordu.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama da yayınlayan Apple, geliştiricilere gerekli değişiklikleri yapmaları konusunda zaman tanımak için söz konusu özelliğin kullanımını 2021 yılına ertelediğini duyurdu. Facebook, geçtiğimiz haftalarda Apple'ın reklam izleme kısıtlamaları konusunda pek mutlu olmadığını açıklamıştı.

Hatta Facebook, söz konusu değişimin operasyonlarını ciddi oranda etkileyebileceğini de paylaşmıştı. Facebook'un bu paylaşımından yaklaşık 1 hafta sonra ise Apple, geri adım atarak kısıtlamaları 2021 yılına kadar zorunlu tutmayacağını açıklamış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.