A/B Testing aracı Optimizely, içerik yönetim şirketi Episerver tarafından satın alınıyor

Bloomberg'ün haberine göre, içerik yönetim şirketi Episerver'ın, Goldman Sachs tarafından desteklenen A/B Testing aracı Optimizely'yi şirketin değerinden daha düşük bir fiyata satın aldığı söyleniyor.
A/B Testing aracı Optimizely, içerik yönetim şirketi Episerver tarafından satın alınıyor

Bloomberg'ün haberine göre, içerik yönetim şirketi Episerver'ın, Goldman Sachs tarafından desteklenen A/B Testing aracı Optimizely'yi şirketin değerinden daha düşük bir fiyata satın aldığı söyleniyor. Konuya yakın, ancak isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Episerver'ın Optimizely için 600 milyon dolardan daha az ödeme yaptığını belirtiyor. PitchBook'a göre, Optimizely'nin değerlemesi haziran ayındaki finansman turunda 600 milyon dolardı.

Satın almanın bu yılın son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Ancak ne Optimizely ne de Episerver konuyla ilgili yorum yapmayı kabul etti. Anlaşmanın mali şartları da açıklanmadı, bununla birlikte Optimizely'nin kesin değerlendirmesine dair bir bilgi de paylaşılmadı.

10 yıllık bir şirket olan Optimizely, Benchmark, Andreessen Horowitz ve Index Ventures gibi şirketlerden ciddi yatırımlar almıştı, oyuncu ve melek yatırımcı Ashton Kutcher da şirkete yatırım yapan isimler arasında yer alıyor. 2009 yılında Dan Siroker ve Pete Koomen tarafından kurulan Optimizely'nin Gap, StubHub, IBM ve The Wall Street Journal da dahil olmak üzere 1000'den fazla müşterisi bulunuyor. Şirket, pazarlamacıların web sitelerini ve uygulamalarını denemek ve kişiselleştirmek için geniş araç paketleri oluşturuyor.

Covid-19'u gerekçe göstererek temmuz ayında çalışanlarının yüzde 15'ini işten çıkaran Optimizely, büyük şirketlerin tık sayılarını en üst düzeye çıkarmak için web sitelerinin farklı sürümlerini yönetmelerine ve test etmelerine yardımcı oluyor. 1994'te Stockholm'de kurulan Episerver ise pazarlamacılara dijital içeriklerini yönetmeleri için araçlar sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.