PayCore'un ödeme servisi SoftPOS teknolojisine dair detayları konuştuk

PayCore, SoftPOS'u geliştirdi. Bu teknoloji sayesinde tablet ve telefonlar, POS terminali gibi kullanılıyor. Şirket, bu sayede dünya genelinde önemli iş birliklere imza atıyor.

İşletmelerin PIN girişi için ekstra ödeme almak, küçük işletmeler ve uzak çalışanlara sahip servis sağlayıcıları için deyim yerindeyse 'devrim niteliğinde... Yani artık fiziksel kartlar ve kart kabulüne aracılık eden POS’ların yerini mobil cihazlar alıyor. Bir taraftan bu işletmelere, hem yeni pazar fırsatları hem de nakit dışı ödemelerini ceplerindeki mevcut mobil cihazlarla alabilmesine olanak veriyor. Bu dönüşüm, akıllı telefonların birer POS cihazı olarak kullanılabildiği teknolojilerin gelmesiyle başladı. 

Tablet ve telefonlar, POS terminali gibi kullanılıyor

Türkiye'de buna geliştirdiği SoftPOS adlı teknolojiyle, fintech şirketi Paycore öncülük ediyor. Şirketin bu adımı dünya genelinde akıllı telefon ve tabletlerin POS terminali olarak kullanımını yaygınlaştıracak yeni bir teknoloji olarak nitelendiriliyor. NFC destekli Android akıllı telefonların ve tabletlerin herhangi bir ek cihaza gerek kalmadan POS terminali olarak kullanılabilme imkanı sağlıyor.

Finansal teknolojiler alanındaki uzun yıllara dayanan deneyimi ışığında PayCore CEO'su Turgut Güney bu konuyla ilgili şöyle yorum yapıyor: 

Bu çözüm sayesinde üye iş yerleri, temassız kartlar, mobil cüzdanlar ve giyilebilir cihazlardan miktar ne olursa olsun kendi kişisel mobil cihazları ile ödeme kabul edebiliyor. Çözüm ile belirli bir miktarın altında kalan ödemeler pin girilmeden anında, aşan ödemeler ise PIN kullanılarak güvenli bir şekilde yapılabiliyor. SoftPOS çözümü, cihaz markasından bağımsızdır, NFC teknolojisine sahip herhangi bir akıllı telefon ya da tablette kullanılabilir. Ayrıca operatör de bağımsızdır, 3G/4G veya Wi-Fi bağlantısının olması yeterlidir. SoftPOS çözümü Türkiye’de VUK 507 tebliği ile uyumludur.

Önemli bir adım, çünkü...

Ona göre bu, hem teknolojik hem de finansal açıdan oldukça önemli... Güney, bunun önemini elindeki pazar  raporlarıyla açıklıyor ve şöyle devam ediyor: "Mordor Intelligence’in araştırmasına göre 2019 yılında mobil ödeme pazarının büyüklüğü yaklaşık 1 milyar 139 milyon dolardı. Bu rakamın 2025 yılında 4 milyar 690 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Samsung, PayPal, Apple Pay, AliPay, WeChat Pay gibi hizmetlerin giderek yaygınlaşması ve tüketici alışkanlıklarındaki değişikliklerin bu artışı hızlandırması bekleniyor."

Deneyimli CEO bu konuda haklı... Çünkü dünya genelinde özellikle Asya kıtasında mobil ödemelere büyük bir ilgi var. Alipay ve Wechatpay gibi ödeme sistemleri sayesinde Çin’de mobil ödemeler son beş yıl içinde çok büyük bir artış gösterdi. Online ticaretin ve akıllı telefonun çok yaygın olduğu Çin’de insanların büyük bölümü QR kodla ödemeyi tercih ediyor. 2019 yılında yüzde 81’lik QR kod ve mobil ödeme oranıyla Çin bu konuda lider. 2019 yılında Çin’de mobil ödeme tutarı bir önceki yıla göre yüzde 25 artarak 347 milyona ulaşmış durumda.

Orta Avrupa'dan Suudi Arabistan'a teknoloji ihracatı

Türkiye'nin önemli teknoloji şirketleri arasında yer alan PayCore, bir taraftan bu teknoloji sayesinde küresel anlamda yaptığı iş birlikleriyle de adından söz ettiriyor. Turgut Güney, son dönemde Orta Avrupa bölgesinin lider ödeme şirketi Global Payments s.r.o. ile SoftPOS çözümünün satışına yönelik önemli bir anlaşma imzaladıklarını anlatıyor. Bir taraftan Polonya’da yine SoftPOS alanında First Data ve Samsung Electronics ile birlikte çalışıyor. Ayrıca Suudi Arabistan’ın en önemli finans kuruluşlarından Geidea, Nijerya’da lider ödeme servis sağlayıcılarından Innovectives ile devam ederken, Türkiye’de büyük bankaların ve finans kuruluşlarının büyük bölümüyle iş birlikleri bulunuyor.

2019 yılında atılan stratejik adımlar, şirket satın almaları ve finans dünyasına yeni bir soluk getiren yeni çözümleriyle PayCore hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı. 350’ye yakın çalışanıyla en son teknolojilerle geliştirilen güvenli ödeme sistemleri, dijital ödemeler, bulut ve dış kaynak hizmet sağlama modelleri ile kamu kurumları, finans kuruluşları, bankalar, telekom operatörleri ve ödeme servis sağlayıcılarına sektörün en kapsamlı çözümlerini sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.