Salgın döneminde daha çok fark edilen bağlantı problemleri 5G ile çözülebilir

5G, sabit genişbanta bir alternatif olarak konumlandırılacak gibi görünüyor. Sabit wireless erişimden bahseden son araştırmalar, salgında yaşanan problemlerle birlikte 5G bağlantılarının daha çok öne çıkacağını gösteriyor.
Salgın döneminde daha çok fark edilen bağlantı problemleri 5G ile çözülebilir

5G'nin rollout planları devam ederken Güney Kore, ABD ve Avrupa'da bazı ülkelerde operatörler 5G planlarını bir süredir sunmakta. Yeni mobil altyapı ile akıllı telefonlarla birlikte bağlantılı kullanılacak cihaz adedinin de artacağı, tarifelerdeki fiyat artışının ise ek olarak sunulacak özelliklerle dengeleneceği düşünülmekte. Geçen sene başlarında yapılan bir araştırmada da yüksek hız, yeni servisler ve daha güvenli veri paylaşımı gibi özellikler için bir 5G tarifesine daha yüksek fiyat ödemeye hazır bir müşteri kitlesinden bahsedildiği görülmekte. 

Türkiye'de de 63 milyona yakın mobil genişbant kullanıcısı ile yüksek bir potansiyeli olan 5G altyapısının akıllı telefon değişikliği ile başlayarak öncelikli olarak cihazlarda yapılacak indirimlerle hızlı adaptasyonunun sağlanacağını düşünmekteyiz. Ericsson'un araştırmasına göre de sadece akıllı telefonlar değil diğer bağlantılı cihazlardaki indirimler de herhangi bir 5G tarifesine yaklaşık %40'a kadar daha fazla ödemeye müşteriyi ikna etmekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.