Sanal kodlama kursu Lambda School, 74 milyon dolar yatırım aldı

Gigafund liderdiğinde gerçekleşen yatırım turuna Tandem Fund, Y Combinator, GV, GGV ve Stripe katılım gösterdi. Kursun 3 bin kayıtlı öğrencisi bulunuyor. Öğrenciler kurs ücreti olan 30 bin doları işe girdikten sonra 24 ay taksitle ödüyor.
Sanal kodlama kursu Lambda School, 74 milyon dolar yatırım aldı

Küresel EdTech yatırımları 4.1 milyar dolara ulaşırken, yatırımcı tarafında EdTech girişimlerine olan ilgi de artmaya devam ediyor. Lambda School, C serisi yatırım turunda 74 milyon dolar yatırım aldı. 

Gigafund liderdiğinde gerçekleşen yatırım turuna Tandem Fund, Y Combinator, GV, GGV ve Stripe katılım gösterdi. Bu noktada Gigafund'ın Founders Fund'ın eski kurucu ortakları tarafından kurulduğunu hatırlatalım. 2017'de PayPal kurucu ortaklarından Luke Nosek, SpaceX'e daha fazla yatırım yapabilmek adına Founders Fund'dan ayrılarak yeni bir yapılanma oluşturmuştu. 

Girişimin CEO'su Austen Allred'in açıklamasına göre; bu yeni yatırım ile birlikte Lambda School'un değerlemesi 150 milyon doların üzerine ulaştı. Ayrıca Allred, daha fazla kar etmeyi planladıkları için C serisinin son yatırım turu olduğunu belirtti. Girişim, yatırımı kurslara olan talebi arttırmak için kullanacak. Lambda School, içerik yatırımlarının yanı sıra yeni iş modelleri geliştirmeyi de planlıyor. 

Lambda School kullanıcılara ne sunuyor? 

Bilgisayar Müdendisliği konusunda 9 sanal kurs veren Lambda School'da, yarı zamanlı olarak verilen dersler 18 ay sürüyor. Derslerde arasında veri bilimi ve full-stack web geliştirme gibi pek çok konu işleniyor. 

Şimdiye kadar Lambda'ya 3 bin öğrencinin kayıt olduğunu söyleyelim. Farklı ülkelerde yaşayan öğrenciler, farklı saat dilimlerine göre planlanan ders programına bakarak, canlı derslere katılabiliyor. Tüm sınıflarda, dersler öğrencileri merkeze oturtarak kişiselleştiriliyor. Bunun için hem öğrenimi arttıran laboratuarlardan hem de öğrendiklerinizi iş hayatında da kullanmanızı sağlayan "canlı" projelerden faydalanılıyor. 

Kursların tamamı 30 bin dolardan kullanıcılar ile buluşuyor ancak; öğrenciler bir işe girip 50 bin dolar kazanmaya başladıktan sonra kursun ödemesini yapıyor. Lambda'nın gelir modeli, her ay öğrencilerin maaşınının yüzde 17'sini almaya dayanıyor.

Eğer daha da fazla kazanırsanız, borcunuzu şirket tarafından belirlenen 24 aylık dönemden daha önce kapatabiliyorsunuz. Örneğin Lambda programını bitiren ve aylık 9 bin dolardan fazla gelir elde eden bir kişi şirkete ayda 1.700  dolar ödüyor. 

Gelir modeli eleştiriliyor

Silikon Vaisinde pek çok kişi Lambda'nın gelir modelinin kötüye kullanılabileceğini öne sürerek; iş modelinin riskli olduğunu dile getirdi. Belki de şirketin yatırımcıları arasında yer alan Stripe, bu konuya çözüm getirmek için yeni modelleri hayata geçirebilir. Ödemeler işe girdikten sonra 24 ay içinde yapılması da; eleştirilen noktalardan biri olmuştu. Gelir düzeyine göre pay alan Lambda; 30 bin doları bazı öğrencilerden 24 ay içinde tahsil edemiyor olabilir. 

Bu eleştirilerin bir kısmı pandemi döneminde doğrulandı. Pandemi döneminde Lambda'da 19 çalışan işten çıkarılırken, yöneticilerin aldığı komisyon yüzde 15'e düştü. Yine de hem EdTech pazarının büyümesi hem de yatırımcıların desteği; şirketin hızlı büyümesi ve bu tarz zorlukları aşmasında rol oynayabilir. 

Zira girişim yakın zamanda eğitim alanında yaşadığı yasal zorlukları geride bırakmaya başladı.  Daha önce Kaliforniya Özel Lise Sonrası Eğitim Bürosu tarafından, yönetmeliklere uymadığı gerekçesiyle ceza kesilen girişim, büro tarafından onaylandı. 

Lambda School, operasyon ve müşteri destek ekibi, öğretmenler ve ekip liderleri dahil olmak üzere 150 kişilik bir ekibe sahip. Pandemi ile birlikte EdTech sektörü büyümeye devam ederken, Lambda School sektörün öne çıkan oyuncularından biri olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.