Kripto varlık tabanlı kredi girişimi BlockFi, 50 milyon dolar yatırım aldı

New Jersey merkezli fintech girişimi BlockFi, Morgan Creek Digital'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Kripto varlık tabanlı kredi girişimi BlockFi, 50 milyon dolar yatırım aldı

New Jersey merkezli fintech girişimi BlockFi, Morgan Creek Digital'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Diğer katılımcı yatırımcılar arasında BlockFi'nin A ve B Serilerinin baş yatırımcısı Valar Ventures ile CMT Digital, Castle Island Ventures, Winklevoss Capital, SCB 10X, Avon Ventures, Purple Arch Ventures, Kenetic Capital, HashKey, Michael Antonov, NBA oyuncusu Matthew Dellavedova ve iki üniversite fonu yer alıyor. 

BlockFi tarafından yapılan açıklamaya göre yeni yatırım, ekibi büyütmek, Bitcoin ödüllerine dayalı bir kredi kartının yakında piyasaya sürülmesi, ek varlıklar ve para birimleri için destek dahil olmak üzere BlockFi'nin iş kollarını daha da genişletmek için kullanılacak. 

Yatırımın bir parçası olarak Morgan Creek Digital'ın kurucu ortağı ve ortağı Anthony Pompliano, BlockFi'nin yönetim kuruluna katıldı. BlockFi, bugüne kadar 160 milyon dolar civarında yatırım aldı.

BlockFi için kripto varlıklarıyla krediyi teminat altına alan kripto varlık sahiplerine dolar kredisi sunan banka dışı borç veren diyebiliriz. Girişimin ürünleri, blockchain varlık sektörüne ek likidite getiriyor ve blockchain varlıkları tutan bireylerin ve kurumların ihtiyaçlarını karşılıyor. BlockFi, Bitcoin, Ether ve StableCoin'de yüksek bir yıllık yüzde getirisi sağlayan sıfır ücretli alım satım ve kripto tabanlı faiz hesaplarının yanı sıra yatırımcıların, ABD'deki bir varlığın değerinin yüzde 50'sine kadar likiditeye erişmesini sağlayan kripto destekli kredileri içeriyor.

BlockFi'nin CEO'su Zac Prince, New Jersey ve New York'taki ofislere ek olarak, BlockFi'nin Polonya ve Arjantin'de de ofislerinin olduğunu; Londra ve Singapur'da faaliyet gösterdiğini söyledi. BlockFi'nin yaklaşık 175 çalışanı bulunuyor ve Prince, bu sayının gelecek yılın sonunda 250'ye çıkmasını bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.