SEAT ve Segway iş birliğiyle üretilen elektrikli scooter EXS KickScooter'ı inceledik

Kısa süre önce ülkemizde satılmaya başlanan SEAT EXS KickScooter modeli, ülkemizde satılan diğer elektrikli scooter modellerine oranla daha pahalı bir model.
SEAT ve Segway iş birliğiyle üretilen elektrikli scooter EXS KickScooter'ı inceledik

Uygun fiyatlı bir elektrikli scooter modeli olan Volta VT1 incelemesini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bugün ise daha pahalı bir elektrikli scooter modeli olan SEAT EXS KickScooter modeline yakından bakacağız. Kısa süre önce ülkemizde satılmaya başlanan SEAT EXS KickScooter modeli, ülkemizde satılan diğer elektrikli scooter modellerine oranla daha pahalı bir model.

SEAT ve Segway iş birliği ile üretilen SEAT EXS KickScooter modeli, kırmızı ve siyah ağırlıklı bir tasarıma sahip.12,5 kg ağırlığında olan SEAT EXS KickScooter, ön ve arka amortisörleri sayesinde konforlu bir sürüş sunuyor. Ön kısmında bir ekrana sahip oan scooter, bu ekran üzerinden sürüş modlarını ayarlamanızı, hızınızı ve bataryanızı kontrol etmenize de olanak sağlıyor. 

SEAT EXS KickScooter modelinin mobil uygulamaya sahip olduğunu da ekleyelim. Bu mobil uygulama sayesinde cihazı kitleyebilir veya farklı ayarlar yapabilirsiniz. Söz konusu mobil uygulama hem iOS hem de Android platformlarında mevcut durumda.

Sahip olduğu IP54 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı da olan SEAT EXS KickScooter, katlanabilir bir tasarıma sahip. SEAT EXS KickScooter modeli gücünü 300 Watt'lık bir motordan alıyor ve maksimum 25 km hıza ulaşabiliyor.

Performans anlamında oldukça başarılı bir deneyim sunan SEAT EXS KickScooter modelini kullanırken düz yolda ortalama olarak saatte 26-27 km hızlara ulaştığımı da ekleyeyim. SEAT EXS KickScooter modelinde spor, normal ve eko olmak üzere 3 farklı kullanım modu da bulunuyor.

Scooterda elektrikli ve mekanik frenler bulunuyor. Bu frenlerin disk frenlere oranla daha kötü bir performans sergilediğini de ekleyelim. Gelelim bir elektrikli scooterın en önemli detaylarından olan menzil ve batarya konusuna. SEAT EXS KickScooter oldukça pahalı bir model olmasına rağmen maalesef menzil konusunda rakiplerinin bir adım gerisinde. Scooter ile yaptığım denemelerde yaklaşık 13-15 km arasında yol gidebildim. Tabii scooterı spor modunda kullandığımı da ekleyeyim.

Hız, yolun eğimi ve kilonuza göre göre bu durum sizin için değişiklik gösterebilir. Fakat Xiaomi Mijia M365 modelini kullanırken tam şarj ile yaklaşık 20 km gidebildiğimi de ayrıca eklemeliyim. Mijia M365 çok daha uygun fiyatlı bir model olmasına rağmen daha uzun bir menzil sunuyor. 

Son olarak ise gelelim SEAT EXS KickScooter modelinin fiyatına. SEAT EXS KickScooter modeli ülkemizde 5 bin 500 TL fiyat etiketi ile satın alınabiliyor. SEAT EXS KickScooter modeli özellikle çift amortisörlü bir model isteyenler için başarılı bir alternatif olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.