Uygun fiyatlı elektrikli scooter: Volta VT1 incelemesi

Elektrikli motor ve bisikletler ile tanıdığımız Volta markasının elektrikli scooter modeli olan Volta VT1'e yakından bakıyoruz.
Uygun fiyatlı elektrikli scooter: Volta VT1 incelemesi

Elektrikli scooter modelleri hem ülkemizde hem de tüm dünyada popülerliklerini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Günümüzün şehir yaşantısı için oldukça başarılı bir ulaşım alternatifi sunan elektrikli scooterler her gün yeni bir model ile karşımıza da çıkıyor. Bu haberimizde ise elektrikli motor ve bisikletler ile tanıdığımız Volta markasının elektrikli scooter modeli olan Volta VT1'e yakından bakacağız.

Rakiplerine oranla nispeten uygun fiyatlı bir model olması ile dikkatleri çeken Volta VT1, geçtiğimiz haftalarda bir marketi zincirinde 2 bin TL ile kısa süreliğine satışa sunuldu. Şu an için ise Volta VT1 modelinin 2 bin 400 TL ile 2 bin 649 TL arasında fiyat etiketleri ile satın alınabildiğini de ekleyelim.

Tasarım anlamında günümüzün en popüler elektrikli scooter modellerinden olan Xiaomi Mijia M365 modeline oldukça benzeyen Volta VT1, 12,5 kg ağırlığında. Katlanabilir bir tasarıma sahip olan Volta VT1 modelinin şasesi 6061 Serisi havacılık standardı alüminyumdan üretilmiş durumda. Beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olan Volta VT1 modelinin üst kısmında bir adet tuş ve 4 noktalı bir şarj göstergesi bulunuyor.

8.5 inçlik patlamaz delikli dolgu lastikler kullanan Volta VT1, süspansiyona sahip olmasa da lastiklerin delikli dolgu yapısı sayesinde başarılı bir performans sunuyor. Alüminyum alaşım jant, önde elektronik arkadas ise 120 mm disk fren gibi özellikler sunan Volta VT1, led far ve led arka stop lambasına da sahip. Volta VT1'in frenleme esnasında enerji kazanımı özelliği sunduğunu da ekleyelim.

Gücünü 250 Watt 25 mm genişliği 3 mm et kalınlığında magnetlere sahip bir motordan alan Volta VT1, performans anlamında oldukça başarılı. 25 km/h maksimum hıza sahip olan Volta VT1, hız sabitleme özelliği de sunuyor. Performans anlamında oldukça başarılı olan Volta VT1 maalesef menzil ve batarya konusunda rakiplerinin bir adım gerisinde.

Elektrikli scooter modellerine baktığımızda ortalama olarak 15-25 km arasında menzil sunduklarını görüyoruz. Volta VT1 ile olan deneyimim ise yaklaşık 8 km oldu. Tabii ki scooter'ı hızlı modu olan spor modunda kullandığımı da belirteyim. Spor modunda kullanmadığınızda Volta VT1 modelinin menzili daha da artacaktır.

Hızın yanı sıra yolun eğimine ve kilonuza göre göre bu durum sizin için değişiklik gösterebilir. Fakat Xiaomi Mijia M365 modelini kullanırken tam şarj ile yaklaşık 20 km gidebildiğimi de eklemeliyim.

Bunun temel nedeni ise Volta VT1 modelinin 180Wh'lık nispeten küçük sayılabilecek bir pile sahip olması. Karşılaştırmak gerekirse Xiaomi Mijia M365 modeli 287 Wh batarya kullanıyor. Son olarak Volta VT1 modelinin herhangi bir mobil uygulamaya sahip olmadığını da ekleyelim. Performans anlamında başarılı olan Volta VT1, menzil konusunda rakiplerinin gerisinde kalıyor. Kısa sürüş mesafeleri için bir elektrikli scooter arıyorsanız Volta VT1 modeli sizin için başarılı bir tercih olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.