Google, Chrome OS işletim sisteminde Android uygulamaların geliştirilmesini kolaylaştırıyor

Yakın zamanda geliştiricilerin kullanımına sunulan ChromeOS.dev web sitesi, Chrome OS üzerinde Android uygulama geliştirecek olan geliştiriciler için bir rehber görevi görecek.
Google, Chrome OS işletim sisteminde Android uygulamaların geliştirilmesini kolaylaştırıyor

Chrome OS isimli bir işletim sistemine sahip olan Google, Android uygulamaların bu işletim sisteminde çalışmasına olanak tanıyor. Geliştiricilerin işini kolaylaştırmak isteyen teknoloji devi, Chrome OS üzerinde Android uygulamaları geliştirilmesine yardımcı olacak.

Yakın zamanda geliştiricilerin kullanımına sunulan ChromeOS.dev web sitesi, Chrome OS üzerinde Android uygulama geliştirecek olan geliştiriciler için bir rehber görevi görecek. ChromeOS.dev web sitesinin şu an için sadece İngilizce ve İspanyolca dilleri için destek verdiğini de ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre ilerleyen dönemlerde başka diller için de destek sunulacak. Söz konusu web sitesi geliştiricilere en son haberler, popüler uygulamalardan ürün duyuruları, teknik dokümantasyon ve kod örnekleri sunacak. Google tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Chrome OS işletim sisteminde çalışacak uygulamaların sayısını artırmak Mart - Haziran ayları arasında önemli çalışmalar da yaptı.

Bu çalışmaların yapılmasının temel nedeni ise gücünü Chrome OS işletim sisteminden alan Chromebook modellerinin satışlarının ciddi oranda artması. Paylaşılan bilgilere göre Chromebook modellerinin satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 127 oranında artış gösterdi.

Google'ın paylaştığı bilgilere göre geliştiriciler Acer, Asus, Dell, HP ve Lenovo tarafından üretilen belirli Chromebook modelleri ile Android uygulamaları üzerinde çalışabilecek. Kısacası belirli Chromebook modelleri Android Emulator'in full versiyonunu çalıştırabilecek.

Android Emulator, geliştiricilerin herhangi bir donanım gerektirmeden uygulamalarını tüm Android sürümlerinde test etmelerine olanak sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.