Oyunculara yönelik e-ticaret sitesi İncehesap, 2020'yi 500 milyon TL'nin üzerinde ciro ile kapatmayı hedefliyor

İncehesap'ta karantinanın etkisiyle bu yılın ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla bilgisayar satışları 12 kat yükselirken, kulaklık ve mikrofon satışları 2.8 kat, yazıcı satışları ise 2.7 kat arttı.
Oyunculara yönelik e-ticaret sitesi İncehesap, 2020'yi 500 milyon TL'nin üzerinde ciro ile kapatmayı hedefliyor

İncehesap'ın kurucusu Nurettin Erzen aile şirketi ile birlikte bilgisayar malzemeleri toptancısı olarak iş hayatına başladı. Daha sonra e-ticaretin ivme kazanmasıyla, işin buraya yönleneceğini de öngörerek incehesap'ı kurdu. Bu işe bilgisayar malzemeleri satarak başlamış olsalar da sonrasında kategori ve ürün gamını genişlettiler. 

2008'de kurulan İncehesap bugün, 70 kategoride 2 bin 500’e yakın ürünün satışını yapıyor. Nuretttin Erzen, "İncehesap, özellikle gaming meraklıları ve profesyonellerine yönelik sunduğu teknolojik ürünler ve gaming alanının gelişmesi için düzenlediği aktivitelerle pazarın önemli oyuncuları arasında yer alıyor. GamePower ve James Donkey, Team, Apacer ve XFX gibi dünya markalarının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü..." diye konuşuyor.

Bilgisayar satışları 12 kat yükseldi

İncehesap, karantinada uzaktan çalışanların yanı sıra eğitimlerini evden sürdüren çocuk ve gençler dolayısıyla ürün satışlarında artış kaydetti. Diğer yandan boş vakitlerini keyifle geçirmek isteyenler de gaming ekipmanlarına yoğun ilgi gösterdi. Dolayısıyla bu yılın ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla bilgisayar satışları 12 kat yükselirken, kulaklık ve mikrofon satışlarımız 2,8 kat, yazıcı satışları ise 2,7 kat arttı.

Anadolu'da ilgi hızla artıyor

Diğer yandan yine ilk 6 ayda sitesinin sayfa görüntülenme sayısı 2,4 kat, tüketicilerin sitede geçirdikleri ortalama süre 1,9 kat yükseldi. Batman, Kütahya, Diyarbakır, Aksaray ve Çorum illeri, İncehesap'ta trafik artış oranının en yüksek olduğu iller oldu. Bu süreçte teknoloji ürünleri alımı düşen iller ise sırasıyla Artvin, Sinop, Kars, Şanlıurfa ve Tunceli idi.

Sepet fiyatları yükseldi

Erzen, bu dönemde ziyaretçiler evlerinde daha çok vakit geçirseler de e-ticarette mobil cihazlarını kullanmaktan da vazgeçmediklerini söylüyor. Platform, ilk 6 ayda mobil cihazlar üzerinden edindiği trafik yüzde 30 artış gösterdi. Sosyal medya üzerinden gelen trafikse, geçen yılın aynı dönemine oranla 2,1 kat arttı.
Tek seferde yapılan en büyük alışveriş ise 177 bin 450 lira olarak gerçekleşti. Bu dönemde sitemizin sepet ortalaması yüzde 66 büyüyerek 1.575 liraya ulaştı.

Halka arz sürecini başlattı

İncehesap, 2021 yılı için oldukça iddialı... Şimdiden stratejik bir yatırımcı ile evlilik veya halka arz sürecini başlattı. Şirket farklı bir stratejiyle yatırımcı ve halka arz sürecini paralel yürütüyor. Çünkü Türkiye’nin ekonomik değişkenliklerine hazırlıklı olmak istiyor. Erzen, "Bizden bağımsız  faktörlere göre ekonominin gidişatını da göz önünde bulundurarak esnek bir yaklaşımla halka arz, azınlık veya çoğunlukta içeriye stratejik yatırımcı alma planlarımız bulunuyor.

Şirketin cirosu 2019'un sonunda 330 milyon liraya ulaşmış, 2020'nin ilk altı ayının sonunda 263 milyon lira konsolide ciro elde etti ve seneyi 576 milyon lira ile kapatmayı hedefliyor.

Şirketin yüzde 100'ü de satılabilir

Şirket, yatırım sürecinde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen M&A firmalarıyla görüşme halinde... Bunun yanın sıra Çin tarafında da avantajlarının yüksek olduğunu düşündükleri için oradaki büyük bir kuruluş ile gizlilik sözleşmemizi imzaladı. Erzen, "İlk etapta azınlık veya çoğunluk hisse ile içeriye yatırımcı alarak ikinci adımımızı birlikte planlamak istiyoruz. Şirket kurucuları olarak her modelde çalışmaya istekli ve razı bir yönetim profiline sahibiz. Gelen yatırımcının şirkete değer katması durumunda şirketin yüzde 100’ünü satmak da değerlendirilebilir" diye konuşuyor.

Nurettin Erzen, İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Henüz öğrencilik yıllarında, sektörün içinden aile şirketinde deneyim kazandı. 2008'de İncehesap’un kurucu ortaklığını üstlenerek çalışmalarıma devam etti. Erzen, girişimci bir ailede yetiştiği için bir yandan da hayali olan ve gıda sektöründe hizmet veren cupcake yapan Pango markasını kurdu. 2018'de başladığı işe bugün üç şube ile devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.