Oculus VR gözlüklerini kullanmak için Facebook hesabı açma zorunluluğu geliyor

6 yıldır Oculus VR'ın sahibi olan Facebook, şimdi ürünü kullanacaklara Facebook hesabıyla kaydolma zorunluluğu getireceğini açıkladı.
Oculus VR gözlüklerini kullanmak için Facebook hesabı açma zorunluluğu geliyor

Facebook, sanal gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan Oculus VR'ı 2014 yılında 2 milyar dolar karşılığında satın almıştı. 6 yıldır Oculus VR'ın sahibi olan Facebook, şimdi ürünü kullanacaklara Facebook hesabıyla kaydolma zorunluluğu getireceğini açıkladı. Facebook'un bu son hamleyle hem maddi hem de manevi olarak Oculus'a tamamen sahip olacağını söylememiz mümkün.

Şirket, ekim ayında ayrı Oculus hesapları için desteği kaldırmaya başlayacağını açıkladı. Ancak kullanıcılar 1 Ocak 2023'e kadar mevcut hesaplarını koruyabilecekler. 

Bu yılın sonlarından itibaren, Oculus hesabına yalnızca Facebook üzerinden kayıt yapılabilecek. Halihazırda bir hesabınız varsa, hesabınızı kalıcı olarak birleştirmeniz istenecek. Bunu tercih etmezseniz de 2023 yılına kadar kulaklığı normal şekilde kullanabilmek mümkün olacak, ancak bu noktada resmi destek sona erecek. Facebook'a bağlı olmayan hesapları kullanan eski kulaklıklar çalışmaya devam edecek, ancak bazı oyunlar ve uygulamalarda sıkıntılar görülebilir. Geliştiriciler, bağlantısız bir geliştirici hesabını sosyal işlevsellik olmadan kullanmaya devam edebilecekler. Oculus for Business platformu ise değişmeden kalacak ayrı bir oturum açma işlemi kullanacak.

Facebook ayrıca, halihazırda ayrı bir hesabınız olsa bile, gelecekteki tüm Oculus cihazlarının bir Facebook girişi gerektireceğini söylüyor. Şirketin bu sonbaharda Oculus Quest başlığının yeni bir sürümünü duyurması bekleniyor ve bu politika büyük olasılıkla onun için geçerli olacak.

Oculus'un gizlilik politikası, Facebook Technologies yan kuruluşu tarafından değil, Facebook'un kendisi tarafından yönetilecek. Bununla birlikte Oculus, ayrı bir topluluk kuralları kullanmak yerine Facebook'un temel topluluk standartlarını benimseyecek ve Facebook, standartlarına yeni bir "VR odaklı" bölüm ekleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.