Fiziksel mağazalarda Instagram QR kod devri başlayacak

Müşteriler dükkanlara yerleştirilen QR kodu taratarak, işletmenin Instagram hesabına ulaşabiliyor. Instagram, bu özellik ile işletmeleri ve müşterileri temassız alışverişe yönlendiriyor.
Fiziksel mağazalarda Instagram QR kod devri başlayacak

Son dönemde Instagram Mağaza özelliğiyle işletmelere platformunda sanal bir mağaza sunan Instagram, fiziksel mağaza müşterilerini de Instagram'a taşımayı planlıyor. Uygulama içine bir QR kod özelliği ekleyen Instagram, kullanıcıların QR kod üretmesini kolaylaştırıyor. 

Üçüncü parti kamera uygulamalarını da destekleyen QR kodlar sayesinde işletmeler, fiziksel mekanlarda Instagram hesaplarını öne çıkarabiliyor. Müşteriler dükkanlara ya da mağaza camlarına yerleştirilen QR kodu taratarak, işletmenin Instagram hesabına ulaşabiliyor. 

Özellike salgın döneminde kalabalık mağazalara girmek istemeyen kullanıcıları düşündüğümüzde Instagram'ın bu yeni özellik ile hem işletmeleri hem de müşterileri temassız alışverişe yönlendirdiğini söyleyebiliriz. 

Müşteriler, QR kodu tarattıktan sonra işletmenin Instagram hesabına ulaşarak; ürünleri inceleyip satın alabilir. İşletmeler de bu sayede Instagram'daki takipçi kitlesini büyütürken,  satışlarını arttırabilir. 

İlk olarak geçen yıl Japonya'da test edilen özellik, şu anda daha geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından test edilmeye başladı. QR kod üretebilmek için ayarlarda yer alan QR kod sekmesine tıklamanız yeterli.

Bu arada QR kod sekmesi yerine Nametag sekmesini görüyor olabilirsiniz. Zaman içinde Nametag'in QR kod sekmesine dönüşeceğini belirtelim. Geçtiğimiz yıllarda benzer bir prensiple karşımıza çıkan Nametag özelliği, sadece Instagram kamera ile taranabiliyordu.

Instagram'ın Nametag'den vazgeçmesinin sebebi QR kodun farklı uygulamalarda da taranabilmesi olabilir. Ne de olsa, pandemiyle birlikte işletmelerin menü ve katalog gibi öğelerde QR koda yönelmesi, tüketicilerin de yaygın olarak QR kod okuyucuları kullanmasını sağladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.