Facebook, Instagram ve Messenger mesajlarını birleştiriyor

Facebook, Messenger sohbetlerini Instagram Direct'e taşıyor. Bunun nedeni Facebook'un ödeme alt yapısını tüm uygulamalarda kusursuz bir şekilde konumlandırmak istemesi olabilir.
Facebook, Instagram ve Messenger mesajlarını birleştiriyor

Geçtiğimiz günlerde yaptığı güncelleme ile Reels'i yayına alan Instagram, şimdi de mesajlara Messenger entegrasyonu getirmeye hazırlanıyor. Hatırlarsanız, geçen hafta sizlere Instagram'ın sohbet renklerini test ettiğini aktarmıştık. Görünen o ki; sohbet renkleri aslında yayınlanması planlanan Messenger entegrasyonunun bir parçası. 

Şu an için ABD'deki kullanıcılar ile test edilen özellik, Messenger sohbetlerini Instagram Direct'e taşıyor. Messenger'ın Instagram'da yerini almasıyla birlikte sohbetler için sunulan yeni renkli görünümün yanı sıra emoji ile tepki verme özelliği de kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca kullanıcılar, Facebook'taki arkadaşlarıyla sohbet edebilece ve mesajları yanıtlamak için kaydırma özelliğinden faydalanabilecek. 

Bu arada Instagram'ın mesaj ikonunun Messenger logosuna dönüşeceğini de belirtelim. Facebook uygulama ailesinde büyüme yavaşlığıyla dikkat çeken Messenger, aynı anda hem Instagram Direct hem de WhatsApp ile rekabet etmeye devam ediyordu. Ancak Mark Zuckerberg geçen yıl Facebook uygulama ailesindeki mesajlaşma uygulamalarını birleştireceğini açıklayarak bu rekabete son verdi. 

Son dönemde video arama özellikleri ve Zoom benzeri Messenger Rooms ile dikkat çeken Messenger, yakın zamanda kendini WhatsApp'ta da gösterebilir. Tüm mesajlaşma servislerinin birleşmesiyle Facebook, ABD'de  iMessage ile rekabet etmeye başlayabileceğini de söyleyelim. 

Bence burada önemli noktalardan biri de Facebook'un ödeme alt yapısını tüm uygulamalarda kusursuz bir şekilde konumlandırması olabilir. Yakın zamanda Facebook, Instagram Shop'a Facebook Pay alt yapısı getirirken, WhatsApp da Hindistan'daki düşük gelirli bireylere kredi, sigorta ve emeklilik hizmetleri sunmaya başladı. Aynı şekilde Facebook Pay'in dijital ödeme özelliğini Brezilya'da WhatsApp için açtığını da hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.