Üniversite öğrencisi, GPT-3 kullanarak oluşturduğu sahte blog sayfası ile Hacker News'te 1. sıraya oturdu

Sahte bir blog sayfası açmak için dil tabanlı yapay zeka aracı GPT-3'i kullanan üniversite öğrencisi Liam Porr, binlerce insanı kandırdı.
Üniversite öğrencisi, GPT-3 kullanarak oluşturduğu sahte blog sayfası ile Hacker News'te 1. sıraya oturdu

Yapay zeka teknolojilerinin kullanım alanları her geçen gün artıyor ve karşımıza yeni servisler çıkıyor. Dil tabanlı bir yapay zeka aracı olarak kullanıma sunulan GPT-3 ise yapay zekanın gücünü ortaya çıkarmayı hedefliyor. Sahte bir blog sayfası açmak için dil tabanlı yapay zeka aracı GPT-3'i kullanan üniversite öğrencisi Liam Porr, binlerce insanı kandırdı.

Adolos isimli blog sayfasında Liam Porr'un GPT-3 altyapısını kullanarak oluşturduğu içerikler yer alıyor. GPT-3 ile küçük bir deney yapma maksadı ile yola çıkan Liam Porr, GPT-3 ile oluşturduğu blog sayfasının pek çok insanı kandırabileceğini ve gerçekten bir insan tarafından yazılmış algısı yaratabileceğini düşünüyordu. Bunu test etmek için OpenAI'ın GPT-3 aracını kullanan Liam Porr, düşüncesinde haklı çıktı.

MIT Technology Review'ın haberine göre Liam Porr'un GPT-3 ile hazırladığı blog sayfası Hacker News'te 1. sıraya da yükseldi. Tıpkı diğer derin öğrenme sistemleri gibi verilerde yer alan kalıpları inceleyen GPT-3, ortaya yazı tabanlı inanılmaz içeriklerin çıkmasına olanak sağlıyor. 

Geçtiğimiz Haziran ayında resmen kullanıma sunulan GPT-3 programının gelecekte karşımıza çok daha fazla çıkacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Liam Porr tarafından oluşturulan içerik insanları kandırmayı başardı. Gelecekte de özellikle iş dünyası özelinde içerikler GPT-3 veya benzer programlar ile birlikte yapay zeka ile üretilebilir. Kısacası yapay zeka gelecekte yazı yazmak gibi mekanik, hesaplama gerektirmeyen bir işlemi bile insanların elinden alabilir.

MIT Technology Review'a konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Liam Porr, GPT-3 ile blog yazısı hazırlamanın çok kolay olduğunu ve asıl korkutucu olanın bunları yapmanın bu kadar kolay olması olduğunun altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.