Warner Music, sosyal medya yayın platformu IMGN'i yaklaşık 100 milyon dolara satın aldı

IMGN'nin kanal portföyü espor, oyun, eğlence, ASMR gibi kategorilerden oluşuyor. Şirket ayrıca, geniş ölçekte sosyal içerik yayınlamayı mümkün kıldığını iddia ettiği yapay zeka teknolojisine de sahip.
Warner Music, sosyal medya yayın platformu IMGN'i yaklaşık 100 milyon dolara satın aldı

Warner Music Group, kullanıcıların dikkatini çekme konusunda başarılı ve "paylaşılabilir" sosyal medya içeriği oluşturmasıyla bilinen bir şirket olan IMGN Media'yı satın aldığını duyurdu. Satın alma şartları açıklanmasa da iki tarafa da yakın kaynaklar, Warner Music'in IMGN'i, 100 milyon dolardan daha ucuza satın aldığını söyledi.

IMGN, Instagram, Snapchat ve TikTok gibi platformlarda 10 farklı kanala sahip. Bu kanallar arasında TikTok'ta 6,5 ​​milyonun üzerinde ve Instagram'da 15 milyonun üzerinde takipçisi olan Daquan da yer alıyor. IMGN'nin kanal portföyü espor, oyun, eğlence, ASMR gibi kategorilerden oluşuyor. Şirket ayrıca, geniş ölçekte sosyal içerik yayınlamayı mümkün kıldığını iddia ettiği yapay zeka teknolojisine de sahip.

2015 yılında kurulan, merkezi New York ve Tel Aviv'de bulunan IMGN'in her ay 5 binden fazla içerik ürettiği bildiriliyor. Şirket gelir elde etmek için bugüne kadar, Microsoft, Burger King ve Electronic Arts gibi ticari ortaklarla çalıştı ve onlar için içerikler yarattı.

Rhodium, Dot Capital ve Prism Venture Management gibi yatırımcılardan bugüne kadar 6 milyon dolar yatırım alan şirket, satın alma sonrasında Warner'dan bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam edecek. Şirketin CEO'su Barak Shragai ekibi yönetmeye devam edecek.

Satın almayla birlikte Warner, platformu kendi sanatçılarını pazarlamak için kullanmayı planlamıyor. Bunun yerine insanların bugünlerde nerede online oldukları ve ne görmek istedikleri konusunda daha fazla bilgi edinmeyi planlıyor. Şirket, böylece pazarlama konusunda daha doğru hedefleme yapabilmeyi umuyor. Kısacası IMGN, Warner Music için bir kaynak olacak.

Warner'ın, bugüne kadar hem yatırım hem de girişim odağında önemli satın almaları olduğunu söyleyebiliriz. Temmuz ayında Kanadalı ses mastering girişimi Landr'ın B Serisi yatırım turuna katılan Warner, Songkick ve Uproxx gibi platformları da satın almıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.