Impossible Foods, 200 milyon dolar yatırım aldı

Sebze bileşenlerinden ürettiği Impossible Burger ile adını duyuran foodtech girişimi Impossible Foods, Coatue Management'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.
Impossible Foods, 200 milyon dolar yatırım aldı

Sebze bileşenlerinden ürettiği Impossible Burger ile adını duyuran foodtech girişimi Impossible Foods, Coatue Management'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Yatırıma katılan bir diğer şirket New York merkezli XN oldu. Ayrıca Coatue Management, dün de yapay zeka destekli satış yazılımı Gong'a yaptığı yatırımla karşımıza çıkmıştı.

PrimeUnicorn Index verilerine göre Impossible Foods'un değerlemesi, yeni yatırımla birlikte 4 milyar dolara ulaştı. Bitki bazlı et ürünleri üreticisi, 2011'deki kuruluşundan bu yana, aralarında Mirae Asset Global Investments ve Temasek gibi isimlerin bulunduğu yatırımcılardan yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım aldı. Impossible Foods, aldığı yatırımı araştırma ve geliştirme programlarını genişletmek, üretimi hızlandırmak, perakende varlığını artırmak ve yeni nesil tesislerini geliştirmek için kullanmayı planladığını açıkladı.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO'su Patrick Brown, hayvanların yiyecek için kullanılmasının, dünyadaki en yıkıcı teknoloji olduğunu söylüyor. Brown, iklim değişikliğinin önde gelen itici güçlerinden biri olduğunu ve vahşi yaşam popülasyonlarının ve biyolojik çeşitliliğin global çöküşün birincil nedeni olduğunu sözlerine ekliyor. Impossible Foods'un misyonunun doğrudan bitkilerden üretilen lezzetli, besleyici ve sürdürülebilir etler üreterek sistemi değiştirmek olduğunu söyleyen Brown, bunu yapmak için girişimin, üretim ve satıştaki büyümesini sürdürmesi ve Ar-Ge'ye önemli ölçüde yatırım yapması gerektiğini belirtiyor.

Alternatif et sektörü, günümüzde gittikçe daha fazla büyüme gösteriyor. Impossible Foods'un yanı sıra bu alanda faaliyet gösteren birçok girişim bulunuyor. Bu alanda faaliyet gösteren girişimlere buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.