Reliance Industries ve ByteDance firmaları TikTok yatırımı için görüşüyor

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Reliance Industries, günümüzün en önemli sosyal medya platformlarından olan TikTok'a yatırım yapmak için ByteDance firması ile görüşmelerini sürdürüyor.
Reliance Industries ve ByteDance firmaları TikTok yatırımı için görüşüyor

2020 yılına damgasını vuran Hindistan merkezli GSM operatörü Jio Platforms'un aldığı yatırımları geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Bu kez ise Jio Platforms'un çatı şirketi olan Reliance Industries yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Reliance Industries, günümüzün en önemli sosyal medya platformlarından olan TikTok'a yatırım yapmak için uygulamanın geliştiricisi olan Çin merkezli ByteDance firması ile görüşmelerini sürdürüyor.

Paylaşılan bilgilere göre Reliance Industries ve ByteDance firmaları yaklaşık 1 aydır söz konusu yatırım için görüşmelerini sürdürüyor. Kısa zaman sonra gerçekleşmesi beklenen yatırımın TikTok'un Hindistan pazarındaki kaderini değiştirmesi hedefleniyor.

Hatırlatmak gerekirse TikTok, şu an için Hindistan'da yasaklanmış durumda. 29 Haziran tarihide Çin merkezli başka uygulamalar ile birlikte kullanımı yasaklanan TikTok, yasak haberi ile birlikte en önemli pazarlardan birini kaybetmiş oldu. Hindistan TikTok için en çok kullanıcıya sahip olduğu 2. ülke konumundaydı. Tahmin edebileceğiniz üzere en fazla TikTok kullanıcısı Çin'de bulunuyor.

Paylaşılan bilgilere göre yasaklanmadan önce TikTok'un Hindistan'da 200 milyonu aşkın kullanıcısı bulunuyordu. İki şirket arasındaki yatırım anlaşmasının TikTok'un Hindistan'da yer alan birimi için yapıldığı tahmin ediliyor. Hem ByteDance hem de Reliance Industries'in şu an için konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını da ekleyelim.

Kaynakların sağladıkları bilgilere göre TikTok'un Hindistan'daki biriminin değer yaklaşık 3 milyar dolar. Anlaşma sağlanırsa TikTok'un Hindistan'daki operasyonu Hindistan merkezli Reliance Industries'in yönetimi altında olacağı için söz konusu yasak kararının da kaldırılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.