Evden çalışmayı 2021 ortasına kadar uzatan Uber, çalışanlarına masa sandalye ihtiyaçları için ek ödeme yapacak

Uber, evden çalışmaya devam edecek olan her çalışanına, evde ofis düzeninin kurulabilmesi için 500'er dolar ek destek vereceğini söyledi.
Evden çalışmayı 2021 ortasına kadar uzatan Uber, çalışanlarına masa sandalye ihtiyaçları için ek ödeme yapacak

Uber, dün yaptığı açıklamada evden çalışmayı Haziran 2021'e kadar uzattığını açıkladı. Ancak şirket tarafından açıklanan tek gelişme bu değil. Uber, evden çalışmaya devam edecek olan her çalışanına, evde ofis düzeninin kurulabilmesi için 500'er dolar ek destek vereceğini söyledi. Uber, yaptığı açıklamada, esnek çalışmaya dayanan bir şirket olarak ekibine esneklik, seçim ve daha uzun vadeli netlik sağlamak istediklerinin altını çizdi.

Şirket, 2021'nin ortasından sonraki süreç için şu anda net bir bilgi vermiyor, ancak verilen karara göre bu sürecin kısaltılması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Şartlara göre Uber çalışanları, 2021'in 6. ayından sonra da evden çalışmaya devam edecek ama bu tarihten önce hiçbir şekilde ofise dönüş gerçekleşmeyecek.

Uber, çalışanları için böyle bir güncellemeye giderken sürücüleri için de birtakım önlemler alıyor. Sürücüler, mart ayından sonra eskisi kadar para kazanamadığı için Uber, diğer istihdam önerileri için finansal yardım rehberleri ve bir web sitesi sunuyor. Buna rağmen şirket, şu anda sürücüler için herhangi bir ödeme yapmadığını da açıkladı.

Uber, evden çalışmayı uzatarak Google, Facebook, Twitter, Microsoft gibi büyük teknoloji şirketleri arasında kendine yer buldu. Uber'in yanı sıra Spotify da çalışanlarına 2021'e kadar evden çalışma izni vermişti. Salgın döneminde çalışanlarına evden çalışma zorunluluğu getiren Twitter, isteyen çalışanlarının salgın atlatıldıktan sonra da evden çalışma sistemine devam edebileceğini açıklamıştı. Google ve Amazon da evden çalışmayı 2021'e kadar uzatan şirketlerden oldu. Facebook ise isterlerse evden çalışmaya devam edilebileceğini belirtti ve çalışanların insiyatifine bıraktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.