Arda Kutsal'ın da yatırımcısı olduğu Rigetti Computing, 79 milyon dolar yatırım aldı

Bessemer Venture Partners liderliğinde gerçekleşen C serisi yatırım turuna, Franklin Templeton, Alumni Ventures Group, DCVC, EDBI, Morpheus Ventures ve Northgate Capital katılım gösterdi. 
Arda Kutsal'ın da yatırımcısı olduğu Rigetti Computing, 79 milyon dolar yatırım aldı

Entegre kuantum bilişim sistemlerinin önde gelen sağlayıcılarından Rigetti Computing, Bessemer Venture Partners liderliğinde gerçekleşen C serisi yatırım turunda 79 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Franklin Templeton, Alumni Ventures Group, DCVC, EDBI, Morpheus Ventures ve Northgate Capital katılım gösterdi. 

Yatırım turuyla birlikte Bessemer’den Tomer Diari ve Veritas Software’in eski CEO'su Mark Leslie, Rigetti Computing'in yönetim kurulunda yerini alacağını duyurdu. 

Rigetti'nin aldığı yatırımlar

Kuantum bilgisayar pazarında IBM, Microsoft ve D-Wave ile rekabet eden Rigetti'nin, Chad Rigetti tarafından 2013 yılında kurulduğunu hatırlatalım. 

Rigetti, Seri A turunda Andreessen Horowitz öncülüğünde 24 milyon dolar, Seri B yatırım turunda ise Vy Capital liderliğinde 40 milyon dolar yatırım almıştı. . Bu yatırımlar sonrasında Andreessen Horowitz'ten Vijay Pande Rigetti Computing'in yönetim kuruluna katılırken Y Combinator'dan Continuity Fund, Data Collective, FF Science, AME Cloud Ventures, Morado Ventures, ve WTI gibi yatırımcılar da Rigetti Computing'in yatırımcı olarak desteklemişti.

Seri A'da Sutter Hill Ventures, Susa Ventures, Streamlined Ventures, Lux Capital ve Bloomberg Beta gibi kurumsal yatırımcıları da arkasına alan girişim, 2017 yılında aldığı  yatırım tutarını 69,2 milyon dolara taşımıştı.

Bu noktada Felicis Ventures, Webrazzi'nin kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ile İninal'ın ve Colendi'nin kurucusu Bülent Tekmen'in de Rigetti Computing'e erken aşamada yatırım yaptığını belirtmekte fayda var.

Riggetti Computing'in ürettiği ürün ve çözümler

Rigetti Computing, geçtiğimiz yılın Aralık ayında kuantum bilgisayarlarının, Amazon Web Services ürünü olan Amazon Braket aracılığıyla kullanıcılara açtı. 

Böylece Amazon Braket servisinin kullanıcıları Rigetti'nin 32-bitlik süper-iletken çip teknolojisine dayanan kuantum işlemcilerinden faydalanmaya başladı. Özellikle AWS'de bilimsel veya endüstriyel uygulamalar kullanan kuruluşların, kuantum yeteneklerini mevcut uygulama mimarilerine entegre edebildiklerini söyleyelim.

Hatta şimdiye kadar, hem karmaşık sistemlerdeki uygulamaları geliştirmek ve optimize etmek hem de 120 milyondan fazla programı çalıştırmak için Rigetti'nin sistemlerinden yararlanıldı. Rigetti'nin uygulama geliştirme ekibi finans, sigorta, eczacılık, savunma ve enerji alanlarında endüstri lideri kuruluşlar için üretmeye devam ediyor. Ekip, simülasyon, optimizasyon ve makine öğrenmeye odaklı özel yazılım çözümleri geliştirmek için kuantum donanım platformlarında çalışıyor. 

Rigetti Computing neleri hedefliyor? 

Rigetti'nin kurucusu ve CEO'su Chad Rigetti, yaptığı açıklamada bu yeni yatırım ile birlikte pazara kuantum avantajı kazandırmaya bir adım daha yakaladıklarını söyledi. Rigetti açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Şirket, çift yönlü olarak; ölçeklenebilir, hata düzelten kuantum bilgisayarları oluşturmaya ve mevcut sistemlere bulut üzerinden yüksek performanslı erişimi desteklemeye odaklanıyor. Rigetti, pratik uygulamalar için tasarlanmış farklı bir hibrit bilgi işlem erişim modeli sunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.