Rigetti Computing'in kuantum bilgisayarları Amazon Web Services üzerinden kullanıma sunuldu

Entegre kuantum bilişim sistemlerinin önde gelen sağlayıcılarından Rigetti Computing, kuantum bilgisayarlarının, Amazon Web Services ürünü olan Amazon Braket aracılığıyla kullanıcılara açık olacağını belirtti.
Rigetti Computing'in kuantum bilgisayarları Amazon Web Services üzerinden kullanıma sunuldu

Dünyanın en güçlü bilgisayarları diyebileceğimiz kuantum bilgisayarlar, Google, IBM gibi şirketler tarafından uzun yıllardır geliştiriliyor. Ancak bu sektörde her ne kadar büyük teknoloji şirketlerinin adını duysak da Rigetti Computing gibi önemli şirketler de ciddi bir ivmeye sahip. Zira Rigetti'nin kuantum bilgisayarları artık Amazon Web Services üzerinden kullanılabiliyor.

Entegre kuantum bilişim sistemlerinin önde gelen sağlayıcılarından Rigetti Computing, kuantum bilgisayarlarının, Amazon Web Services ürünü olan Amazon Braket aracılığıyla kullanıcılara açık olacağını belirtti. Braket, bilim adamlarının, araştırmacıların ve geliştiricilerin kuantum donanım sağlayıcılarından gelen bilgisayarlarla tek bir yerde deney yapmaya başlamalarını sağlayan bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. 

Amazon Braket servisinin kullanıcıları Rigetti'nin 32-bitlik süper-iletken çip teknolojisine dayanan en son kuantum işlemcilerine erişebilecekler. Bunun da kuantum yeteneklerini mevcut uygulama mimarilerine entegre ederek bu iş akışlarını güçlendirmek için AWS'de bilimsel veya endüstriyel uygulamalar kullanan kuruluşlar için potansiyel yaratmalarına yardımcı olacağını söyleyebiliriz. 

Yeni iş birliği, 2017'den beri mevcut olan Rigetti kuantum sistemlerine müşteri erişimini önemli ölçüde artırıyor. Kullanıcılar bugüne kadar, optimizasyon ve karmaşık sistemlerdeki uygulamaları geliştirmek ve 120 milyondan fazla programı çalıştırmak için Rigetti'nin sistemlerinden yararlandı. Rigetti'nin uygulama geliştirme ekibi finans, sigorta, eczacılık, savunma ve enerji alanlarında endüstri lideri kuruluşlar için simülasyon, optimizasyon ve makine öğrenmeye odaklı özel yazılım çözümleri geliştirmek için kuantum donanım platformlarında çalışıyor.

Daha önce Sutter Hill Ventures, Susa Ventures, Streamlined Ventures, Lux Capital ve Bloomberg Beta, Andreessen Horowitz ve Vy Capital'dan yatırım alan Rigetti Computing'in erken aşama yatırımcıları arasında, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ile Colendi kurucusu Bülent Tekmen'in de yer aldığını da hatırlatmış olalım.

2013 yılında, Chad Rigetti tarafından kurulan Rigetti Computing'in merkezi Berkeley'de yer alıyor. Şirketin Fremont, Washington DC, Adelaide ve Londra'da da ofisleri bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.