Arkası yarın formatında hikaye uygulaması Radish, 63.2 milyon dolar yatırım aldı

Dijital kurmaca yayıncılığın Netflix'i Radish, Softbank ve Kakao'dan 63.2 milyon dolar yatırım aldı. Emmy ödüllü yazarlarla çalışan girişim, sunduğu A/B testleri ile okuyuculara aynı bölümün farklı versiyonlarını da sunuyor.
Arkası yarın formatında hikaye uygulaması Radish, 63.2 milyon dolar yatırım aldı

Arkası yarın formatında hikaye uygulaması Radish, Softbank ve Kakao'dan 63.2 milyon dolar yatırım aldı. Romanları tıpkı dizi gibi küçük bölümler halinde yayınlayan Radish, daha önce 5 milyon dolar yatırım almıştı.

SoftBank Ventures Asia ve internet romanları yayınlayan Kakao Pages'tan yatırım alan Radish, ABD'de büyümesini devam ettirmeyi planlıyor. Şimdiye kadar yayıncılık dünyasını dijitale taşımayı hedefleyen Wattpad gibi pek çok girişim ile karşılaştık Ancak Radish'in içerik yaklaşımı ve sunduğu kullanıcı deneyimi rakipleri arasında öne çıkmasını sağlıyor. 

Radish kullanıcılara neler sunuyor? 

Platformda romantik komediden korkuya, ilk gençlik'e kadar pek çok farklı türde içerikle karşılaşmanız mümkün. Uygulamanın tasarımı, ilgi çekici görselleri ve basit arayüzü ile dikkat çekiyor. İlginizi çeken hikayenin üstüne basarak, özetini kolayca okuyabiliyorsunuz. 

Hikayeyi okumaya başladığınızda ise bölümler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Eğer ücretsiz versiyondan faydalanıyorsanız, hikayeye göre her 24 saate bir ya da her saat başı yeni bir bölüm okuyabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra uygulama içinde size tanımlanan sanal paralar ile hikaye satın alabildiğinizi de belirtelim. Bu sanal paraları 30 sent karşılığında satın almanız da mümkün. Bir sonraki bölüme ulaşma heyecanına sahip kullanıcılar, yaptıkları küçük ödemelerle uygulamanın gelirine ciddi bir katkıda bulunuyor. 

Uygulamada sunulan takvim özelliğinde, hikayelerin yeni bölümlerinin hangi tarihlerde yayınlanabileceğini görebiliyorsunuz. Kullanıcılar, hikayeler hakkında yorum bırakma özgürlüğüne de sahip. Radish okuyucularının büyük bir kısmını ABD'deki kadınlar oluşturuyor. 

Radish Originals

2017'de kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikler ile ilerleyen Radish, geçtiğimiz yıl Netflix gibi başarılı içerik platformlarının yolundan gitmeyi tercih etti. Radish Originals programını duyuran girişim, yazarlardan oluşan bir ekip kurdu. Böylece daha fazla içerik üreten girişim, içerik kalitesini de yukarı taşıyor. 

Radish'in kurucusu ve CEO'su Seungyoon Lee, yaptığı açıklamada Netflix'in yanı sıra Kore, Çin ve Japonya'daki kurgu içerik platformlarından da ilham aldığını belirtiyor. Lee'nin Asya'daki platformlardan aldığı özelliklerden biri, Hikayelerin sıkça güncellemesi. Örneğin fantastik/romantik türündeki "Torn Between Alphas” bir yıl içinde toplam 10 sezon yayınladı. Üstelik roman diyebileceğimiz bu içeriğin her bir sezonunda 50'den fazla bölüm yer alıyor. Özellikle son sezonlarda 100'den fazla bölüme yer veren içerik, günde birden fazla bölüm yayınlıyor. 

TV'nin başarılı iş modellerini bu sıra dışı uygulamada kullanmayı tercih eden Lee, Emmy ödüllü yazarlarla çalışmayı ihmal etmiyor. Ayrıca şirket, sunduğu A/B testleri ile okuyuculara aynı bölümün farklı versiyonlarını da sunuyor. Bu sayede okuyucular hikayelerin gideceği yönü kendi zevklerine göre belirleyebiliyor. 

Bu özellik sayesinde Radish geçtiğimiz yıl beklediği kırılma noktasını yaşıyor. Şirketin en popüler hikayesi 50 milyon okumaya ulaşarak 4 milyon dolardan fazla gelir getiriyor. Radish aldığı yatırımla birlikte içerik üretimini hızlandırmayı ve performans odaklı dijital pazarlamaya ağırlık vermeyi planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.