31 Temmuz'da siber saldırıya uğrayan Penti, konuyla ilgili açıklama yaptı

Geçtiğimiz ay ebebek siber saldırıya uğramış ve konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Bugünse Penti'nin kullanıcılarına gönderdiği SMS'ler ile 31 Temmuz'da siber saldırıya uğradığı ortaya çıktı.
31 Temmuz'da siber saldırıya uğrayan Penti, konuyla ilgili açıklama yaptı

Pandemi döneminde online alışverişlerin artışıyla online satış yapan perakendeciler de hackerların hedefi haline gelmeye başladı. Geçtiğimiz ay ebebek siber saldırıya uğramış ve konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Bugünse Penti'nin paylaştığı bilgi ile 31 Temmuz'da siber saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Penti'nin gönderdiği SMS'te, "Değerli müşterimiz, sistemlerimizin siber saldırıya maruz kaldığını tespit ettik" ifadesi yer aldı. Kullanıcılar Penti'nin web sitesine gidince ise bu duyuruyla karşılaştı:

Değerli Müşterimiz,

Dünyada ve ülkemizde her geçen gün artan siber saldırıların hedefinde birçok devlet kurumu v­e özel şirket yer almakta. 31 Temmuz 2020 Cuma günü, son zamanlarda dünya çapında birçok kurumun da karşılaştığı, uluslararası şebekeler tarafından organize edilen bu tarz siber saldırılardan birinin de şirketimizi hedef aldığını tespit ettik. Bilgi teknolojileri ekibimizin, siber güvenlik ekibimizin ve siber güvenlik hizmeti aldığımız paydaşlarımızın da çalışmaları ile bu saldırıya hemen müdahale ederek karşılık verdik ve saldırganların sistemlerimize erişimlerini engelledik. Çalışmalarımız neticesinde müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız açısından oluşması muhtemel riskleri bertaraf etmeyi başardık ve devam edebilecek saldırılar için de önleyici ve alt yapımızı kuvvetlendirici çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Belirtmek isteriz ki hiçbir müşterimizin kredi kartı bilgisi ile ilgili bir risk söz konusu olmadığı gibi, Penti olarak tüm dünyadaki 600 mağazamızda, penti.com ve penti mobil uygulamamız ile de 7/24 müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.

"Kredi kartı bilgilerini saklamıyoruz"

Penti, kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgilerin çalınmasına ilişkin olarak ise hiçbir müşterisinin kredi kartı bilgisini sisteminde kayıt altında tutmadığını; bu nedenle de kredi kartı bilgisi çalınması gibi bir risk asla söz konusu olmadığını söyledi. Şirket, mağazalarda ve online'da hizmetin devam ettiğinin de altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.