ebebek, yaşadığı siber saldırıyla ilgili açıklama yaptı

Anne-bebek markası ebebek, 5 Temmuz gecesi siber saldırıların hedefi oldu. Birçok kişi ne web sitesi üzerinden ne de mobil uygulamalar üzerinden markaya ulaşım sağlayabildi.
ebebek, yaşadığı siber saldırıyla ilgili açıklama yaptı

Anne-bebek markası ebebek, 5 Temmuz gecesi siber saldırıların hedefi oldu. Birçok kişi ne web sitesi üzerinden ne de mobil uygulamalar üzerinden markaya ulaşım sağlayabildi. Sosyal medyadaki kullanıcıların paylaştığı bilgilere göre ebebek'e online olarak erişimde birkaç gündür sıkıntı yaşanıyordu ve şu anda web sitesinde bakım yapan ebebek, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Söz konusu açıklama şu şekilde:

Değerli Bebeveynlerimiz,

5 Temmuz 2020 Pazar günü sabah 03:19 itibarıyla ebebek.com web sitesi ve ebebek mobil uygulaması erişiminde yaşanan problemleri ve yaşanan süreci her zamanki açıklığımızla kamuoyuna arz ederiz. Söz konusu erişim aksaklıkları, sistemlerimizin size hizmet vermesini engellemesi amaçlı dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği uluslararası bir siber saldırı ile ilgilidir. Üzüntü ile belirtmek isteriz ki bu servis engelleme girişimi bu kez "ebebek" markasına yönelik yapılmıştır.

ebebek teknik altyapısı üst düzey koruma standartları seviyesinde olup gerekli tüm güvenlik önlemleri sürekli olarak güncel tutulmaktadır. Bu doğrultuda açıkça belirtmek isteriz ki özellikle bebeveynlerimizin kredi kartı bilgileri ile ilgili en ufak bir risk söz konusu değildir. Yasal sorumluluklarımız çerçevesinde ilgili kurumlar ile iş birliği içinde süreç yönetilmektedir. 

Alanında yetkin uzmanlar, web sitemizin ve uygulamamızın kontrollü ve kademeli şekilde normal seyrine dönmesi için titizlikle çalışmaktadır. Ayrıca bu süreçte hiçbir bebeveynimize herhangi bir mağduriyet yaşatmamak için 52 ildeki 161 mağazamızla hizmet vermeye devam etmekteyiz. ebebek olarak; her zaman, her koşulda bebeveynlerimizin tüm ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak önceliğimizdir. 

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.