Instagram, Instagram Shop özelliğini Türkiye'ye açıyor

Instagram, Instagram Shop özelliğinin Türkiye'ye açılacağını duyurdu. 
Instagram, Instagram Shop özelliğini Türkiye'ye açıyor

Instagram'ın, geçtiğimiz günlerde ABD’de kullanıma sunduğu Instagram Shop'un global olarak kademeli bir şekilde tüm ülkelere açılacağını sizlere aktarmıştık. Instagram bugün yayınladığı bir basın açıklamasıyla Instagram Shop özelliğinin Türkiye'ye açılacağını duyurdu. 

Kullanıcılara alışveriş odağında yeni bir deneyim sunan Instagram Shop, aynı zamanda kişiselleştirilmiş bir yapıya da sahip.Uygulamanın Keşfet sekmesinde yenilenen tasarımıyla yer alacak Instagram Shop özelliği sayesinde kullanıcılar, marka ve içerik üreticilerinin paylaştığı ürünleri kolayca keşfedip satın alabilecek. Instagram Shop ile kullanıcıların son trendlere, kişiselleştirilmiş önerilere ve özel lansmanlara tek bir yerden ulaşabileceğini de ekleyelim.

Mayıs ayında Facebook Shops özelliğiyle birlikte tanıtılan Instagram Shop sekmesi, Temmuz başında global olarak test edilmeye başlanmıştı. Test süresince ana sayfadaki menüye yerleşen Alışveriş sekmesi, 17 Temmuz'da yeni bir tasarımla ABD'deki kullanıcılara açılmıştı. 

Daha önce  paylaşılan tasarımlarda, Alışveriş özelliğinin, Hareketler sekmesinin yerini aldığını görmüştük. Şirket, bu tasarımı yayına almadan önce Alışveriş sekmesini, Keşfet sayfası üzerinde kullanıcılara sunmayı tercih etti. Böylece Instagram, Alışveriş özelliğine uzun süredir Keşfet sekmesi üzeriden ulaşan kullanıcı tabanının alışkanlıklarını da önceliklendirmişti. 

Temmuz ayında yapılan değişikliklerle birlikte Instagram Shop'a Facebook Pay seçeneğinin eklendiğini de hatırlatalım. KOBİlere Facebook Pay ile ödeme alt yapısı sunan Facebook'un, Instagram Ödeme Özelliği gibi komisyonla çalışacağını söylemek mümkün. 

Son olarak Instagram Shop’ta marka ve içerik üreticilerinin koleksiyonlarının yanı sıra Instagram’ın @shop hesabından özel seçkilerin de yer alacağını belirtmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.