800 bin indirme ve 15 bin ücretli kullanıcıyla yerli sosyal medya tasarım uygulaması: Clay

Alptekin Can, Enes Uz, Nurkan Kirkan tarafından geliştirilen uygulama, şirketlerin ve kişilerin veya sayfalarını, hesaplarını geliştirmek isteyenlerin kolay tasarım yapılmasını sağlayan bir tasarım aracı.

Sosyal medya paylaşımları, sıradan insanlar için anlık içerikler olsa da şirketler ve fenomenler için artık farklı bir iş kapısı yaratmaya başladı. Zira dijitalin söz sahibi olduğu günümüzde reklam verme, ürün satışı gibi hemen hemen her şey sosyal medya hesapları üzerinden yapılıyor. Bunların en etkili şekilde hayata geçirilmesi için de tasarımların güzel, sade, kendini anlatır olması gerekiyor. Güzelliğin yanında öne çıkan en önemli faktörlerden biri ise tabii ki hız. Böyle durumlarda ise kişilerinin elinin altında hazır, ancak kişiselleştirilmeye açık tasarımların olması büyük önem taşıyor.

Focusees bünyesinde yer alan Clay de bu alanda kolaylık sağlayan yerli uygulamalardan biri. Alptekin Can, Enes Uz, Nurkan Kirkan tarafından geliştirilen uygulama, şirketlerin ve kişilerin veya sayfalarını, hesaplarını geliştirmek isteyenlerin kolay tasarım yapılmasını sağlayan bir tasarım aracı.

Premium üyelik için yıllık 49,99 TL

Şu anda sadece App Store'da bulunan uygulamayı kullanmak için yapmanız gereken tek şey, Clay'i uygulama mağazasından cihazınıza indirmeniz. Daha sonra herhangi bir üyelik oluşturmanıza gerek kalmadan dilediğiniz tasarımı kullanabiliyorsunuz. Ancak platformdaki ücretsiz tasarımların oldukça sınırlı sayıda olduğunu da belirteyim. Eğer daha fazla tasarıma erişmek istiyorsanız, yıllık 49,99 TL ödeyerek premium üye olabiliyorsunuz. Premium üyelikle 500'den fazla şablon ve 30'dan fazla yazı tipini de kullanabiliyorsunuz.

800 binden fazla indirilme, 15 binden fazla ücretli kullanıcı

Şu anda 800 binden fazla indirilmeye ulaşan Clay'i ücretli olarak kullananların sayısı ise 15 bini geçmiş durumda. App Store'da 20 milyondan fazla etkileşim alan platform, birden çok, farklı ülkelerde Editor's Choice listelerine de girdi. 20 binden fazla yorum alan platformu, uygulama mağazasında 15 binden fazla kullanıcı oyladı ve Clay'in şu anda App Store'daki puanı 4,5 civarında.

Bu hafta Clay'in 10 farklı dile çevirileri yapıldı. Clay'in gelirlerinin yüzde 60'ı ABD'den, yüzde 20'si Avrupa'dan, yüzde 15'i Asya'dan ve yüzde 5'i MENA bölgesinden geliyor. 

Clay'i buradan indirip deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.