Yenilenen logosuyla ABD'nin askeri uzay gücü Space Force; uzayı silahlandırmaya kararlı

Space Force bugün resmi logosunu yayınladı. Logo ile birlikte resmi slogan da açıklandı. "Semper Supra" sloganı "Her zaman yukarıda" anlamına geliyor.

Ocak ayında Başkan Donald Trump'ın tweet atmasının ardından, ABD'nin yeni askeri gücü Space Force uzun süre konuşulmuştu. Kimileri Space Force'u ciddiye almazken, bir çok kişi uzayda ABD'ye ait bir askeri gücün bulunmasını korkutucu bulmuştu. Hatta Netflix'te bu konu üzerinden mizah yapan Space Force isminde bir dizinin de yayınlandığını görmüştük. 

Amerikan ordusunun yeni kolu Space Force, bugün resmi logosunu yayınladı. Bu arada Başkan Trump'ın da duyuru esnasında bir logo paylaştığını hatırlatalım. Logo, yenilenmiş versiyonuyla daha modern bir görünüm sunuyor.

Logonun aynı zamanda Star Trek armasına olan benzerliğiyle de dikkat çektiğini söyleyelim. Yine de Space Force ekibi, Star Trek'ten esinlenmediğini vurguluyor. Delta sembolünün Havva Kuvvetleri'nde 1961'den beri kullanıldığını belirten kurum, bu sayede USAF ve Space Command'i onurlandırdıklarını belirtiyor. 

Space Force'un logosu ile birlikte sloganı da açıklandı. "Semper Supra" sloganı ile ilerleyen kurum, sloganın anlamının "Her zaman yukarıda" olduğunu ifade ediyor. 60'lı yıllarda Neil Armstrong'Un Ay'a ayak basmasıyla uzay yarışında liderliği üstlenen ABD, Elon Musk'ın Marsı koloniye dönüşme vizyonunu paylaşacak gibi görünüyor. Bu silahlanmanın Çin ve Rusya gibi diğer ülkelerin Uzay faaliyetlerini nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.