Elon Musk, 74 milyar dolarlık servetiyle ilk kez dünyanın en zengin 10 insanından biri oldu

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dört ay önce 24,6 milyar dolarlık bir servete sahipti. Bu süre zarfında dünyanın en zengin 31. kişisi olan Musk'ın serveti son aylarda 3 kat arttı ve pazartesi itibarıyla 74 milyar doları aştı.
Elon Musk, 74 milyar dolarlık servetiyle ilk kez dünyanın en zengin 10 insanından biri oldu

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dört ay önce 24,6 milyar dolarlık bir servete sahipti. Bu süre zarfında dünyanın en zengin 31. kişisi olan Musk'ın serveti son aylarda 3 kat arttı ve pazartesi itibarıyla 74 milyar doları aştı. Bu artış Elon Musk'ı Forbes'un dünyanın en zengin milyarderleri listesinde 5. sıraya yerleştirdi. Böylelikle Musk, ilk kez dünyanın en zengin 10 kişisinden biri olmayı başardı.

Forbes'un haberine göre Elon Musk konuyla ilgili olarak; "Hiç umurumda değil. Bu sayılar iner, çıkar. Önemli olan halkın sevdiği güzel ürünler yapmak." dedi ve aslında bizleri pek de şaşırtmadı. 

Tesla'nın hisseleri pazartesi günkü işlemde yüzde 9.5 arttı ve 29 Haziran'dan bu yana sadece üç haftada yüzde 60 artış; sadece 2020'de ise yaklaşık yüzde 300 artış sağladı. Tesla artık sadece dünyanın en değerli otomobil şirketi değil, 304,5 milyar dolarlık piyasa değeriyle Ford, Ferrari, General Motors ve BMW'nin toplamından daha değerli. Tesla'nın 16 yıllık macerasına buradan göz atabilirsiniz.

Dünyanın en zenginleri listesinde ise hala 181,1 milyar dolarlık servetiyle Amazon CEO'su Jeff Bezos yer alıyor. Bezos'un yüzde 11 hisseye sahip olduğu Amazon'un değeri, salgın döneninde dünya genelinde internet üzerinden alışverişin artmasıyla yüzde 69 arttı.

Bezos'u 111,2 milyar dolar servetiyle Microsoft kurucusu Bill Gates ve 111,1 milyar dolarlık servetiyle Christian Dior, Louis Vuitton, Fendi, Celine; Tiffany ve Dom Perignon 75 farklı lüks markayı barındıran LVMH şirketinin sahibi Bernard Arnault izliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.