Uzaktan görüşmeler için sadece tarayıcınızı karşı tarafla paylaşan araç: Plutoview

Şu anda sadece beta sürümünü kullanabildiğimiz araçlardan biri olan Plutoview da sadece tarayıcınızı karşı tarafla paylaşabileceğiniz özel bir link oluşturmanıza yardımcı oluyor.
Uzaktan görüşmeler için sadece tarayıcınızı karşı tarafla paylaşan araç: Plutoview

Uzaktan görüşmeler, evden çalışmaların da yaygınlaşmasıyla özellikle Covid-19 ile birlikte hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak bu durum kimi zaman iş hayatında bazı zorluklara neden olabiliyor. Özellikle iş arkadaşlarımıza ekranlarımızdan hızlı ve pratik bir şekilde bir şeyler göstermek istediğimizde saatler süren uygulama girişleri, ekran paylaşımlarıyla uğraşmamız gerekebiliyor. Neyse ki günden güne yaygınlaşan araçlar bu sorunun önüne geçiyor, hatta çözümü mümkün olduğunca pratik hale getiriyorlar.

Sadece tarayıcınızı karşı tarafla paylaşabileceğiniz özel bir link

Şu anda sadece beta sürümünü kullanabildiğimiz bu araçlardan biri olan Plutoview da sadece tarayıcınızı karşı tarafla paylaşabileceğiniz özel bir link oluşturmanıza yardımcı oluyor. Platformu kullanmak için öncelikle hızlı bir üyelik oluşturmanız gerekiyor. Daha sonra karşınıza boş bir Firefox tarayıcısı açılıyor. Bu tarayıcının olduğu ekranda sağ üst kısımdaki "Share Session" butonunda yer alan sizin için özel olarak oluşturulmuş linki arkadaşınıza göndermeniz yeterli oluyor. Böylelikle tarayıcı üzerinden ne yaparsanız yapın karşı taraf bunu görmüş oluyor.

Aslında ekran paylaşma özelliği birçok video konferans uygulamasında mevcut. Ancak bunun için üye olmak, iyi bir bağlantıya sahip olmak, daha sonra ekranı ayarlamak ve paylaşmak gerekiyor. Üstelik ekranınızı paylaştığınızda sadece tarayıcınızı değil, tüm ekranınızı paylaşmış oluyorsunuz. Fakat Plutoview için durum böyle değil. Zira platform sadece tarayıcıya özel olarak geliştirilmiş. 

Plutoview, Firefox ile iş birliği yaptığı için şu anda sadece Firefox tarayıcısını destekliyor. Kullanırken biraz takılmalar olsa da genel olarak ihtiyaçları karşılıyor. Bu noktada uygulamanın beta sürümünde olduğunu da bir kere daha hatırlatalım. Şüphesiz ilerleyen dönemde yeni özellikler de eklenecektir.

Plutoview'a buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.