Platform 161, Media and Games Invest tarafından satın alındı

Bünyesinde Mediakraft Türkiye'nin de yer aldığı Almanya merkezli "Media and Games Invest" grubu, programatik reklamcılık firması Platform 161'i satın aldı. 
Platform 161, Media and Games Invest tarafından satın alındı

Almanya merkezli "Media and Games Invest" grubu (MGI) Hollandalı programatik reklamcılık firması Platform 161'i satın aldı. Şirketler satın alma konusunda herhangi bir finansal rakam açıklamadı. Yine de MGI Grubunun satın alma ile 12 ay içinde 10 milyon euro gelir elde etmeyi planladığını belirtelim. Şirket, 12 ay içinde Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar ile ek olarak 1 milyon euro kazanmayı planlıyor 

Amsterdam merkezli Platform 161, operasyonlarını Madrid, Hamburg, İstanbul, New York ve Stockholm'deki ofislerinde devam ettiriyor. Programatik reklamcılık, dijital reklamcılık pazarında en hızlı büyüyen segment olarak öne çıkarken, Almanya programatik reklamcılığın önemli derecede ilgi gördüğü ülkeler arasında yer alıyor.   

Programatik reklamcılığın ilgi görmesindeki en önemli faktör ise gerçek zamanlı ve veri odaklı bir deneyim sunması. Müşteriler, programatik sayesinde dijital reklamcılıkta otomasyondan faydalanırken, kişiselleştirmiş satın alma ve açık artırma seçeneklerine kavuşuyor. 

MGI grubunda YouTube'taki Oha Diyorum, Yapyap, AfacanTV gibi kanallarıyla tanınan Mediakraft Türkiye'nin de yer aldığını hatırlatalım. MGI Grubu, geçtiğimiz yıl yayıncı tarafı platformu olan PubNative ve mobil uygulama reklam teknolojisi firması Applift satın almalarıyla gündeme gelmişti. 

Bu yıl Verve'i de gruba katarak başlayan MGI, medya ayağını Verve Group adı altında toplamıştı. Türkiye'de de müşteri portföyü bulunan Platform 161'in Ülke Müdürü Alp Ayhan, firmanın satışıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Bu hamleyle daha büyük bir ailenin parçası olarak daha farklı ve heyecanlı ürünleri Türkiye'deki değerli müşterilerimize sunma fırsatı olacak. Medya ajansları ve markalarla olan veri-destekli programatik satın alma partnerliklerimiz her zamanki gibi devam edecek.

MGI CEO'su Remco Westermann ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Platform161’in satın alınmasıyla beraber MGI Group’u büyütmüş, medya ve reklamcılık sektöründeki pozisyonunu güçlendirmiş oluyoruz. Toplamda grubun küresel olarak aylık 5 milyarın üzerinde reklam gösterimi, güçlü teknolojilere sahiplik, 17’nin üzerinde tescilli patent, uluslararası bir satış ekibi, 20’nin üzerinde ülkede çalışan, birçok “blue-chip” firmanın da yer aldığı geniş bir müşteri portföyü bulunmuş oluyor. Medya sektöründeki bu dinamo, oyun sektöründeki gücümüze de katkıda bulunacak. Programatik reklamcılıkla oyun portföyümüze kullanıcı kazandırma ve yeni oyunlarımızı tanıtma alanlarında da elimiz kuvvetlenmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.