Yazarlar için dijital yayın platformu: E-debiyat

Yazarlar ve keşfedilmeyi bekleyen yazar adayları için dijital yayın platformu olarak yola çıkan E-debiyat, yazarları yayınevleri ile bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Yazarlar için dijital yayın platformu: E-debiyat

Yazarlar ve keşfedilmeyi bekleyen yazar adayları için dijital yayın platformu olarak yola çıkan E-debiyat, yazarları yayınevleri ile bir araya getirmeyi amaçlıyor. 2020 yılının Ocak ayında Tufan Kızılırmak, Melih Şenyurt ve Berkay Kireçci tarafından kurulan E-debiyat uygulaması, Android platformu için ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

Şu an için sadece Android platformu için kullanıma sunulan E-debiyat'ın önümüzdeki Ekim ayında iOS platformu için kullanıma sunulması da planlanıyor. Kısa süre önce kullanıma sunulan E-debiyat, çeşitli etkinlikler ile okurlar ve yazarların edebiyat çalışmalarına dahil olmalarını da hedefliyor.

Yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucu geliştirilen E-debiyat uygulaması, şu an için 6 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. İlk ayımızda reklamsız ve ücretsiz bir kullanım sunan E-debiyat, Premium üyelik ile gelir elde ediyor. E-debiyat, yazarlarının büyük çoğunluğunun Premium Üye olarak uygulamada yazar olmalarını sağlamak üzerine kurgulandı.

Kısacası E-debiyat uygulaması yazarları, editörleri ve okuyucuları tek bir platformda bir araya getirmenin yanı sıra dijital ve sosyal etkinliklerle edebiyat tutkunlarına alternatif bir mecra olmayı planlıyor. Kullanıcılar uygulamaya Yazar, Editör veya Okur olarak katılabiliyor.

Yazar seçeneği ile katılan kullanıcılar kitaplarını yazabiliyor, diğer yazarlarla, editörlerle veya okurlarıyla sohbet edebiliyor. Bağlı olduğu yayınevini temsilen uygulamaya Editör seçeneği ile kayıt olabilenler ise diledikleri yazarları ve eserleri takip edebiliyor. Uygulamayı yalnızca Okur olarak kullanmak isteyen edebiyatseverler ise dilediği yazarı takip edip kendileriyle iletişime geçebiliyor.

Genç yazarların ücretsiz olarak kullanabildiği ve kendi okur kitlesini oluşturabildiği E-debiyat uygulamasında Yazar profiliyle kayıt olan kullanıcılar, Premium Üyelik seçeneği ile kişiselleştirilebilir kitap kapağı, ekstra yazı kategorisi, arka plan ve font seçenekleri gibi ayrıcalıklara sahip oluyor.

E-debiyat'ın ana hedefi ülkemizin potansiyeli yüksek genç yazarlarını basılı yayınlarla buluşturmak. Bu anlayışla dijitalin gelenekseli desteklediği bir sistem inşa eden girişim, topluluğunu mümkün olan en yüksek iletişim imkanlarıyla bir araya getirmek istiyor. Dilerseniz E-debiyat uygulamasını Android için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.