RPA şirketi UiPath; 225 milyon dolar yatırımla 10.2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

UiPath'in şimdiye kadar topladığı yatırım 1.2 milyar dolara ulaşırken, değerlemesi de 7 milyar dolardan 10.2 milyar dolara yükseldi. Şirketin yıllık yinelenen geliri ise 400 milyon doları aştı.
RPA şirketi UiPath; 225 milyon dolar yatırımla 10.2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Robotik Süreç Otomasyonu girişimi UiPath, E serisi yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım aldı. Alkeon Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Accel, Sequoia Capital, Coatue Management, Tiger Global Management LLC, Tencent Holdings Ltd., Dragoneer, IVP, Madrona Venture Group ve Wellington katılım gösterdi. 

Bu yeni yatırım turuyla birlikte UiPath'in şimdiye kadar topladığı yatırım 1.2 milyar dolara ulaşırken, değerlemesi de 7 milyar dolardan 10.2 milyar dolara yükseldi. Bu noktada şirketin 2018'de Earlybird Venture Capital ve Accel'in de aralarında bulunduğu yatırımcılardan 30 milyon dolar ile ilk tur yatırımını aldığını hatırlatalım. Şirket, B serisinde ise daha bir seneyi doldurmadan 153 milyon dolar yatırım almıştı

UiPath sözcüsü Allison Webster; daha önceleri 2021'nin sonunda ya da 2022'de halka arz yapmayı düşündüklerini ancak Covid-19'un bu süreci hızlandırdığını ifade etti. Şirketin CEO'su Daniel Dines ise yaptığı açıklamada; Covid-19 sürecinde uzaktan çalışmaya geçilmesiyle, otomasyon ihtiyacının arttığını dile getirdi. 

UiPath'in yayınladığı duyuruda, yıllık yinelenen gelirini de açıkladığını belirtelim. Şirketin yıllık yinelenen geliri 400 milyon doları aşmış durumda. Globalde Automation Anywhere ve Blue Prism ile rekabet eden şirketin rakipleri arasında, Microsoft tarafından satın alınan Birleşik Krallık merkezli Softomotive de yer alıyor. 

Robotik Süreç Otomasyonu pazarı globalde genişlemeye devam ederken, Türkiye'de de yerel girişimlerle çeşitlilik kazanıyor. Ülkemizde de faaliyet gösteren UiPath'in yerel rakipleri arasında Albaraka Garaj tarafından desteklenen Kronnika, Türk Telekom Pilot tarafından desteklenen Robomotion ve Robusta yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.