TikTok'ta beğeni ve görüntüleme ayarları bozuldu; ABD'li kullanıcılar yasak korkusu yaşadı

Son dönemde tüm dünyanın gündemine oturan TikTok'ta, gece geç saatlerde bazı kullanıcılar, beğeni ve görüntüleme ayarlarının bozulduğunu belirtti.
TikTok'ta beğeni ve görüntüleme ayarları bozuldu; ABD'li kullanıcılar yasak korkusu yaşadı

Son dönemde tüm dünyanın gündemine oturan TikTok'ta, gece geç saatlerde bazı kullanıcılar, beğeni ve görüntüleme ayarlarının bozulduğunu belirtti. Sorundan etkilenen kullanıcılar izlenme sayılarının sıfır olarak görüldüğünü söyledi ve özellikle ABD'li kullanıcılar "Acaba TikTok'a yasak mı geliyor?" endişesi yaşadı. Fakat TikTok, genel bir sorun yaşandığını kabul etmekle beraber soruna neyin neden olduğunu açıklamadı.

TikTok destek hesabı soruna cevap verdi ve hatayı düzeltmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti. İlerleyen saatlerde ise sorun tamamen çözüldü, ancak kullanıcılar henüz bu konuda rahatlamış değil. 

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda Hindistan, aralarında TikTok'ın da bulunduğu onlarca uygulamayı yasaklamıştı. Hindistan ve Çin sınırındaki gerginlik, internet alemine de yansımış ve Hindistan aralarında TikTok'ın da bulunduğu 59 siteye erişimi tamamen engellemişti. Benzer bir gerilim ABD ve Çin arasında da yıllardır devam ediyor ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da TikTok'la ilgili ilginç açıklamalar yapmıştı.

Mike Pompeo'ya "TikTok’u indirmeyi tavsiye ediyor musunuz?" gibi bir soru sorulmuş ve Pompeo, "kişisel bilgilerinizi Çin'in elinde istiyorsanız indirebilirsiniz" gibi bir yanıt vermişti. Bu da ABD'de gerçekleşebilecek sosyal medya yasaklarını gündeme taşımıştı.

ABD'de gündem böyleyken The Wall Street Journal'da yayınlanan bir haber de TikTok'un ve ana şirketi ByteDance'in bu konuda neler düşündüğü konusunda ipuçları veriyor. ByteDance'deki yöneticilerin, TikTok'u Çin'den daha fazla uzaklaştırmak ve uygulamanın potansiyelini tehlikeye atmamak için TikTok'un kurumsal yapısını değiştirmeyi ve Çin dışında bir şirket merkezi kurmayı düşündüğü belirtiliyor. Neler olacağını ilerleyen dönemde göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.