Elon Musk, Neuralink'in 1 yıllık gelişimi ile ilgili bilgileri 28 Ağustos tarihinde açıklayacak

Twitter üzerinden Neuralink ile ilgili önemli açıklamalar yapan Musk, 28 Ağustos tarihinde Neuralink'in kaydettiği 1 yıllık gelişim ile ilgili bilgi paylaşılacağını duyurdu.
Elon Musk, Neuralink'in 1 yıllık gelişimi ile ilgili bilgileri 28 Ağustos tarihinde açıklayacak

Elon Musk'ın bir projesi olarak ilk olarak 2017 yılında karşımıza çıkan Neuralink'ten sizlere daha önce bahsetmiştik. Doğrudan beyne yerleştirilebilen kablosuz bir cihazla teorik olarak zihin okumak mümkün kılmayı hedefleyen Neuralink ile ilgili ilk güncellemeler ise 2019 yılının Temmuz ayında paylaşılmıştı.

2019 yılının Temmuz ayında paylaşılan bilgiler ile birlikte insanların beyinlerin implant yerleştirmek için cerrahi bir robot kullanılacağı da duyurulmuştu. Twitter üzerinden Neuralink ile ilgili önemli açıklamalar yapan Musk, 28 Ağustos tarihinde Neuralink'in kaydettiği 1 yıllık gelişim ile ilgili bilgi paylaşılacağını duyurdu.

Neuralink'in fare ve maymun üzerinde test edildiğini ve başarılı sonuçlar elde ettiğini de ekleyelim. 2019 yılında açıklanan bir diğer önemli bilgi ise 2020 yılının başında insan testlerine başlanacağı da olmuştu. Büyük ihtimalle 28 Ağustos tarihinde insan testlerinden alınan sonuçlar paylaşılacak.

Neuralink 2016 yılında San Francisco'da Elon Musk tarafından kuruldu. Şirketin CEO'su ve lideri konumunda ise Jared Birchall bulunuyor. En son 2019 yılının Kasım ayında Neuralink ile ilgili kısa bir açıklama yapan Elon Musk, Neuralink'in otizm ve şizofreniye çözüm getireceğini açıklamıştı.

Neuralink'in ilk başta beyinle ilgili birçok hastalığı çözeceğini düşündüğünü dile getiren Musk, otizmden şizofreniye ve hatta hafıza kaybına kadar birçok şeye tedavi olabileceğini de paylaştı. 28 Ağustos tarihinde Neuralink ile ilgili paylaşılacak olan açıklamaları sizlere aktaracağız. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.