Tıp alanında yenilikçi tedavilere odaklanan Hasbiotech, BUBA Ventures tarafından satın alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nin melek yatırımcı ağı BUBA Ventures, Türkiye’de ve dünyada sağlık alanında orijinal ürün geliştirme projeleri gerçekleştiren Hasbiotech İlaç Şirketini satın aldı.
Tıp alanında yenilikçi tedavilere odaklanan Hasbiotech, BUBA Ventures tarafından satın alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nin melek yatırımcı ağı BUBA Ventures, tıp alanında yenilikçi tedavilere odaklanan Hasbiotech İlaç San. Ve Tic. A.Ş.’yi satın aldı. Şimdiye kadar FlyMedi ve NetworkDry gibi girişimlere yaptığı yatırımlar ile gündeme gelen BUBA Ventures, sağlık alanında önemli bir yatırıma imza attı. 

BUBA Ventures, Türkiye’de ve dünyada sağlık alanında orijinal ürün geliştirme projeleri gerçekleştiren Hasbiotech İlaç Şirketini satın aldığını duyurdu. Hasbiotech ürün geliştirmenin yanı sıra, 2014 yılından bu yana tıp alanında Küba’nın yenilikçi ürünlerini Türkiye pazarına sunuyor. 

Diyabetik ayak ülserinde ampütasyon işlemini engelleyen yenilikçi ve orijinal bir ürünü 2014 yılında Türkiye ilaç sektörüne katan Hasbiotech, bu ürünle büyük bir ihtiyaca çözüm sunarken, 2015 yılında yeni ürünler ile Küba teknolojilerini Türkiye’ye getirmeye devam etti. 

2009 yılında kurlan şirket, Küba ile ortak orijinal ürün geliştirme çalışmaları da yürüttü. Hasbiotech'in bu anlamda özellikle onkoloji alanında çözümler sunan orijinal ürünleri ile dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Şirket, 2018 yılında akciğer kanserinde etkili çok önemli bir ürünü Türkiye pazarına getirerek sektördeki başarısını ortaya koydu. 

Bunların yanı sıra Hasbiotech'in, dünyanın önde gelen teknoloji üssü Biocuba Pharma’nın yenilikçi ürünlerini Türkiye pazarına sunduğunu belirtelim. Şirket, Sağlık Bakanlığı destekli orijinal ürün geliştirme yatırımlarını ise 2016 senesinde başlattı. Hasbiotech; kalp krizi, alzheimer gibi hastalıklarda yenilikçi çözümler getirecek ilaçlara, önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. 

BUBA Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Bilgör yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Türkiye’nin sağlık alanında önemli oyuncularından biri olan Hasbiotech’i satın alarak Türk sağlık sektörünün ihtiyaçlarına çözüm, yenilikçi ve öncü tedavileri ve Türkiye’nin sağlık alanındaki başarısını desteklemeyi hedefliyoruz. Ve ayrıca, Küba teknolojilerinin gelişmesi ve pazara sunulmasında önemli bir köprü olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.