Radyoloji ünitelerinde stajlarını yapan sağlık çalışanlarının, öğrencilerin, radyolojik inceleme yapabilmesini, cihazı ve hastayı incelemeye hazırlamasını, inceleme için gerekli olan teknik parametreleri ve değerleri yerine getirebilmesini sağlayan ve bu işlemleri yaparken X ışını üretmeden, kimseyi radyasyona maruz bırakmadan inceleme becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan bir girişim olan Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik, M.Ü. Öğretim Üyesi Dr. Nuran Akyurt’un BAPKO birimine vermiş olduğu bilimsel bir projenin çıktılarının MİTTO ön kuluçka merkezinde geliştirilmesi sonucu ortaya çıktı.
Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik bu hizmeti sunabilmek için sanal gerçeklik gözlüklerinden faydalanıyor. Bayer Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey’e seçilen girişimler arasında da yer alan Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik, şu an için 4 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Kısacası Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik Projesi ile öğrenci ve çalışanlar, sunulan sanal gerçeklik teknolojisi ile inceleme yapma becerisi kazanabiliyorlar.
2D video çeken teknisyenler, staj ve eğitim kurumları, meslek örgütlerinin düzenlediği kongre kurs ve seminerler gibi rakiplere sahip olan Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik, tekrar edilebilirlik, beceri kazandırma ve ölçülebilirlik, uzman eğitmenden birebir eğitim, son teknolojik cihazlarla çalışabilme, özel ve ileri incelemeleri izleyebilme, düşük ücretle kaliteli ve etkili eğitim, 360° ile çekildiği için gerçek ortam hissi yaşatma, ev ortamında kendini test edebilme imkanı, radyasyondan korunarak eğitim alma ve laboratuvar ortamı olmadan eğitim verebilme olanağı ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.
Kendi malzemelerini ve eğitmenlerlerini kiralama, kurumun eğitmenlerine eğitmen eğitimi verilmesi, kuruma tüm sistemin satılması, bireysel kullanıcı satışı, asistan doktor ve stajyere satış ile gelir elde eden Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik projesi ile Covid-19 salgını nedeniyle özellikle sağlık alanında gerçekleştirilemeyen uygulamalı eğitimlerin online olarak yapılması ve öğrenciye, çalışana ve hastaya gerçek ortam hissini kazandırıp tekrar oranlarının azaltılması ve kaliteli hizmet sunumunun sağlanması hedefleniyor.
Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik'in temel amacı ise uzun vadede sağlık alanında sanal gerçeklik uygulamalarını kullanarak önder bir kuruluş olmak.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap