Finans ve ödeme servisleri konusunda çözümler sunan Payfazz, 53 milyon dolar yatırım aldı

Banka kullanmayan kişilere finans ve ödeme servisleri sunan bir platform olarak çalışan Payfazz, 2016 yılında Hendra Kwik, Jefriyanto Jefriyanto ve Ricky Winata tarafından kuruldu.
Finans ve ödeme servisleri konusunda çözümler sunan Payfazz, 53 milyon dolar yatırım aldı

Endonezya merkezli bir fintech olarak karşımıza çıkan Payfazz, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Payfazz, B serisi yatırım turunda 53 milyon dolar yatırım aldı. Banka kullanmayan kişilere finans ve ödeme servisleri sunan bir platform olarak çalışan Payfazz, 2016 yılında Hendra Kwik, Jefriyanto Jefriyanto ve Ricky Winata tarafından kuruldu.

Finans ve ödeme servisleri konusunda bankalara servis sağlayan Payfazz, B Capital Group ve Insignia Ventures Partners liderliğinde 53 milyon dolar yatırım aldı. B Capital Group ve Insignia Ventures Partners'ın haricinde Tiger Global Management, Y Combinator, ACE & Company, Quiet Capital ve Endonezya'nın en büyük bankasının yatırım kolu olan BRI Ventures'ın yatırıma katıldığını da ekleyelim.

Payfazz tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım Endonezya'daki finansal servis ekosistemini güçlendirmek ve Güneydoğu Asya'da yeni fırsatlar yakalamak için kullanacak. Payfazz'in sunduğu uygulama banka kullanmayan kullanıcıların ön ödemeli telefon kredi satın almalarını, elektrik faturalarını ödemelerini ve mobil cüzdanlar kullanmalarını sağlıyor.

Payfazz tarafından paylaşılan bilgilere göre platform içinde her ay 10 milyon kişi işlem gerçekleştiriyor. 2018 yılının Kasım ayında 21 milyon dolarlık bir yatırım da alan Payfazz, alınan 53 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırımı 74,1 milyon dolar seviyelerine kadar çıkardı. Son olarak Payfazz girişiminin 2017 yılında Y Combinator hızlandırma programına katıldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.