Mercedes-Benz abonelik modelli servisini kapatma kararı aldı

Mercedes-Benz'in ABD'de başlattığı ve aylık abonelik modelli araç kiralama hizmeti Collection, satışlar iyi gitmediği gerekçesiyle kapatılıyor.
Mercedes-Benz abonelik modelli servisini kapatma kararı aldı

Paylaşım ekonomisi çağıyla birlikte Mercedes-Benz de yeni modelleri bir süredir test ediyordu. Mercedes-Benz ABD'de iki yıl kadar önce devreye aldığı aylık abonelik temelli servisini ise şimdi kapatma kararı aldı. Bu kararın arkasındaki gerçek ise abonelik servisinin satışlarının çok düşmesi.

Mercedes-Benz ABD'nin satıştan sorumlu yöneticisi Adam Chamberlain'e göre, servis bir öğrenme deneyimiydi. Eğer talep inanılmaz olsaydı, servisin daha ileri noktalara gidebileceğini aktarırken, bir yandan da ilginin düşük olduğunu itiraf etmiş oldu. Bir süre servisi ayakta tutmak adına ortalama bir taleple işleri muhtemelen çok da fazla kar etmeden götüren servis, sonunda kapısına kilit vurma kararı almış oldu.

Collection adını alan servis ilk kez Atlanta'da 2018 yılında hayata geçirilmişti. Daha sonra servis Philadelphia ve Nashville şehirlerine de açılarak üç farklı şehirde hizmet vermeye başladı. Aylık abonelik modeliyle hizmet veren servis, filodan dilediğiniz Mercedes-Benz'i sahibi olmadan almanızı ve kullanmanızı sağlıyordu. Aslında bunu uzun dönemli bir kiralama servisi olarak nitelendirmemiz de mümkün. 

12 ile 18 ay arasında kara dönüşmesi beklenen yatırım, anlaşılan çok da başarılı sonuçlar doğurmadı ve Mercedes-Benz'in Collection adını verdiği bu pilot program şimdi karşımıza kapanarak çıkıyor. Program, 31 Temmuz 2020 itibariyle sona erdirilecek. Bu pilot programla birlikte gençlerin ilgisi çekilmeye çalışılmıştı. ABD'de bir Mercedes-Benz'e sahip olmak için ortalama yaş 55 olarak belirlenmiş ve bu abonelik modeliyle gençlerin otomobilleri benimsemesi ve daha genç potansiyel müşterilere tanıtım amaçlanmıştı. 

Mercedes-Benz Collection'ın programa giriş ücreti 495 dolar olarak belirlenmişti. Sonrasında ise müşteriler üç farklı seçenekten birini seçerek istediği segmentteki araçları kiralayabiliyordu. Signature 1095 dolar, Reserve 1595 dolar ve Premiere ise 2995 dolarlık aylık fiyatlara sahipti. Hatta geçtiğimiz Şubat ayında Mercedes-Benz bu gruba bir de AMG paket araçların yer alacağı yeni ve daha da pahalı bir kategori eklemeyi hayal ettiğini paylaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.