Fintech Talks'un ikinci oturumunda Türkiye'deki Fintech ekosistemine yakından bakacağız

Bu haftaki Fintech Talks'un "Türkiye'de Fintech Ekosistemi" adlı yeni oturumu, Arda Kutsal'ın moderatörlüğünde Facebook Türkiye Ticaret Direktörü İlke Çarkçı Toptaş'ın ve Aköde CEO'su Sitare Sezgin'in katılımlarıyla gerçekleşecek
Fintech Talks'un ikinci oturumunda Türkiye'deki Fintech ekosistemine yakından bakacağız

Facebook'la birlikte finansal servisler ve teknoloji sektöründeki yenilikleri ve gelişmeleri herkesin erişimine açmak için Fintech Talks canlı yayın serisini başlattığımızı daha önce sizlerle paylaşmıştık. Geçtiğimiz hafta perşembe günü gerçekleşen ve Fintech Talks'un ilk oturumu olan Finans Sektöründe WhatsApp’ın Yeri, katılımcıların WhatsApp Business odağında önemli konuları dinleyicileriyle paylaşmasına olanak sağladı.

Kısaca bir özet geçmemiz gerekirse; şu anda 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp'ın Türkiye’de akıllı telefonu olan hemen hemen herkes tarafından kullanıldığını; Covid-19 döneminde, WhatsApp üzerinden mesajlaşma trafiğinin yüzde 50, grup aramaları ise iki kat arttığını öğrendik. Yapı Kredi'nin ise hem Türkiye’de WhatsApp Business’ı ilk kullanan şirketlerden olduğunun hem de bankanın 4 müşterisinden 3'ü dijital olarak aktif olduğunun bilgisini edindik.  Covid-19 döneminde, Yapı Kredi'nin mobil uygulamasına günlük olarak giriş yapılma sayısının 8 milyona ulaştığı, bu dönemde aylık 150 binlerdeki görüşme sayısı 250 binlere çıktığı da paylaşılan bilgiler arasındaydı. 

Bu haftaki Fintech Talks'un "Türkiye'de Fintech Ekosistemi" adlı yeni oturumu, bir önceki oturumda da olduğu gibi Arda Kutsal'ın moderatörlüğünde Facebook Türkiye Ticaret Direktörü İlke Çarkçı Toptaş'ın ve Aköde CEO'su Sitare Sezgin'in katılımlarıyla gerçekleşecek. Fintech Talks'un 2 Temmuz Perşembe günü, saat 15:00'te gerçekleşecek ikinci oturumunda, Türkiye'deki Fintech ekosistemini derinlemesine analiz edecek ve sektörle ilgili önemli verileri sizlerle paylaşacağız.

Her perşembe devam edecek oturumlarda, 9 Temmuz 2020'de Dijitalleşen Ödeme Çözümleri ve Sıfır Pürüz Bankacılık ve 16 Temmuz 2020'de Fintech'te Değişime Öncülük Edenler adlı paneller sizlerle olacak. 23 Temmuz 2020'deki panelde ise en iyi örnekleri ile dijital pazarlama otomasyonu ve makine öğrenimi konuşulacak. Takipte kalın!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.