Online etkinlik platformu Hopin, 40 milyon dolar yatırım aldı

Hopin, IVP'nin liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Slack Fund, Seedcamp, Northzone ve Accel olarak açıklandı.
Online etkinlik platformu Hopin, 40 milyon dolar yatırım aldı

Pandemi dönemiyle birlikte online etkinlikler ve bu etkinliklerin daha rahat bir şekilde yapılmasına yardımcı olan online etkinlik servislerine olan talep ciddi anlamda artış gösterdi. Geçtiğimiz aylarda Bevy, Accel liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. Run The World ise Andreessen Horowitz (a16z) ve Founders Fund'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 10,8 milyon dolarlık kaynak sağladı.

Önde gelen bir diğer online etkinlik servisi Hopin ise 20 Şubat'ta Accel'den 5 milyon pound yatırım aldı. Ancak Hopin, pandemi öncesinde aldığı yatırımın üzerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket, IVP'nin liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Slack Fund, Seedcamp, Northzone ve Accel olarak açıklandı.

Hopin CEO'su Johnny Boufarhat'a göre şirket, artan talep nedeniyle çalışan sayısını bu yıl 8'den 60'a çıkardı. Boufarhat'ın şimdiyse hem aldığı yatırımlarla hem de Hopin'e olan ilginin daha fazla artmasıyla 2020'nin sonunda 200 çalışana ulaşma hedefi bulunuyor. Şirket, teknolojinin kullanımı arttıkça, mayıs ayında teknolojisini kullanan aylık etkinlik katılımcılarının sayısının 175 bine yükseldiğini söylüyor.

Hopin'in teknolojisi, geleneksel yüz yüze konferansı online olarak yeniden yaratmasına olanak tanıyor. Bu da ev sahiplerinin sanal fuar merkezleri ve kişiler arasında iletişim oluşturma yetenekleri gibi gerçek dünyadaki etkinliklerde bulunan tüm özelliklerin dijitale taşındığı anlamına geliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.