Gizmodo'nun da sahibi olan yatırım şirketi, stok görsel girişimi Storyblocks'u satın aldı

Daha öncesinde Wayfair ve Custom Ink tarafından toplamda 18.5 milyon dolar yatırım alan girişim, Covid-19 döneminde indirme sayılarını yıldan yıla haftalık bazda ikiye katladı.
Gizmodo'nun da sahibi olan yatırım şirketi, stok görsel girişimi Storyblocks'u satın aldı

2009 yılında kurulan ve video, görsel, ses kategorilerinde üç ayrı arşive sahip olan stok içerik girişimi Storyblocks, Great Hill Partners tarafından satın alındı. Bu arada Great Hill Partners'ın aynı zamanda Gizmodo Media Group'un da sahibi olduğunu belirtelim.

Ürün tanıtımında kullanabileceğiniz 10 araç yazımızda sizlere tanıttığımız Storyblocks, son zamanlarda tercih edilen stok içerik siteleri arasında yer almaya başlamıştı. Daha önce Wayfair ve Custom Ink tarafından desteklenen girişim, şimdiye kadar 18.5 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin bu yeni satın alma hakkındaki finansal detayları henüz açıklığa kavuşturmadığını da ekleyelim.

Abonelik modeliyle ilerleyen Storyblocks, siteye kaydolduğunuzda içerikleri telif hakkı ücretine tabii olmadan elde etmenizi sağlıyordu. Geçtiğimiz yıl yeni partner programını yayına alan şirket, aynı zamanda üyelik ücretlerinde özellikle stok videolara ihtiyaç duyan marka ve YouTuberların ilgisini çekecek indirimler yaptı.

Video kütüphanesine katkıda bulunan üreticilerin sürdürülebilir bir gelir elde etmesini amaçlayan şirket, kütüphanesinin hacmini artırırken abonelikleri de ikiye katlamış oldu. 

Storyblocks CEO'su TJ Leonard yaptığı açıklamada uygun fiyatlara stok içerik sunmaya devam edeceklerini belirtirken, gelecek planları kapsamında müşterilerinin içerik ihtiyacını uçtan uca desteklemek istediklerini açıkladı. Şirketin Great Hill Partners tarafından satın alınmasının kendilerini bir sonraki aşamaya geçireceğini belirten Leonard, bunun şirket için bir son olmadığını sözlerine ekledi. 

Bu noktada şirketin operasyonlarına aynı şekilde devam edeceğini belirtelim. Covid-19 döneminde indirme sayılarını yıldan yıla haftalık bazda ikiye katlayan Storyblocks, karantina dönemindeki içerik tüketimi artışından olumlu etkilenmiş görünüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.