Amazon perakende mağazayı dijitale taşıyan "Smart Stores" projesini Hindistan için kullanıma sundu

Akıllı mağazalar girişimi ile birlikte lokal dükkanları dijital dünyaya taşımayı hedefleyen Amazon, sunacağı yazılım sayesinde yerel satıcıların dijital envanter kayıtları tutmalarını sağlayacak.
Amazon perakende mağazayı dijitale taşıyan

Amazon'un kodlama bilgisi gerektirmeden mobil ve web uygulamaları geliştirmenizi sağlayan servisi olan Amazon Honeycode'u kullanıma sunduğunu dün sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Amazon, "Smart Stores" hizmetini Hindistan'da kullanıma sundu.

Akıllı mağazalar girişimi ile birlikte lokal dükkanları dijital dünyaya taşımayı hedefleyen Amazon, sunacağı yazılım sayesinde yerel satıcıların dijital envanter kayıtları tutmalarını sağlayacak. Yazılım sayesinde kayıt oluşturulacak ürünler için QR kodlar da tanımlanacak. 

Fiziksel mağazalara giren kullanıcılar Amazon'un mobil uygulaması ile bu QR kodları okutarak, o satıcının sattığı tüm ürünler, indirimleri ve ürünler hakkındaki yorumları görebiliyor. Uygulama ile seçilen ürünlerin ücreti ise Amazon Pay ile birlikte ödenebiliyor.

Hindistan'da pek çok ödeme servisi için hizmet veren Amazon Pay, Hindistan'da oldukça popüler olan UPI ve çeşitli kredi kartları ile de çalışıyor. Söz konusu proje yaklaşık iki aydır pilot bölgelerde test ediliyordu. Amazon tarafından paylaşılan bilgilere göre "Smart Stores" projesi şimdiden 10 bini aşkın offline mağazaya ulaştı. Bu mağazalar arasında Big Bazaar ve MedPlus gibi Hindistan'da yer alan büyük süpermarketlerin bulunduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.