Netflix, "İzlemeye Devam Et" bölümündeki içerikleri kaldırmayı kolaylaştırıyor

Kullanıcılar, artık "İzlemeye Devam Et" bölümündeki içeriklerden birine tıkladıklarında bir menü ile karşılaşacaklar ve bu menüde "İçeriği Kaldır" seçeneği yer alacak.
Netflix,

Birçoğumuzun dünyanın en popüler dijital yayıncılık platformu Netflix'i yere göğe sığdıramamasının en önemli nedenlerinden biri, platformda bulunan "İzlemeye Devam Et" bölümü. Zira Netflix, bu özellikle kullanıcıların izledikleri içeriklere kaldıkları yerden devam etmelerine olanak sağlıyor. Böylelikle kişiler zamandan tasarruf ediyor ve sevdikleri içerikleri kesinti yaşamaksızın izleyebiliyorlar.

"İzlemeye Devam Et" her ne kadar Netflix gibi bir platformun özünü oluşturuyor olsa da şirketin bu noktada ciddi anlamda eksik olduğu noktalar da vardı. Diyelim ki bir diziyi ya da filmi izlemeye başladınız, 5-10 dakika geçti ve içerikten pek de hoşlanmadığınızı, size uygun olmadığını fark ettiniz. Diziyi izlemekten vazgeçtiğinizde bile o içerik "İzlemeye Devam Et" kategorisinde yer almaya devam ediyordu. Bunu kaldırmak içinse web üzerinden Netflix'e girerek izleme ayarlarınızı yönetmeniz ve içeriği oradan kaldırmanız bekleniyordu. Netflix şimdi bu konuda bazı kullanışlı adımlar attı.

Kullanıcılar, artık "İzlemeye Devam Et" bölümündeki içeriklerden birine tıkladıklarında bir menü ile karşılaşacaklar ve bu menüde "İçeriği Kaldır" seçeneği yer alacak. Böylece sekmedeki içerikler daha düzenli bir hal alacak. Böylelikle kullanıcılar, Netflix ana sayfalarında görünenler üzerinde daha fazla kontrole sahip olacak. Aşağıda Android için bu menünün nasıl görüneceğini görebilirsiniz.

Şu anda Android kullanıcıları için aktif hale gelmeye başlamış olan bu özellik, 29 Haziran'dan sonra iOS kullanıcıları için de aktif edilecek. SmartTV'lerde nasıl çalışacağı ise merak konusu, ki bence en büyük problem aslında SmartTV'lerde yaşanıyor. Ayrıca web üzerinden kontrol ettiğimde de böyle bir menüye rastlamadım. Sanırım Netflix'i tarayıcıda kullananlar, içerikleri eski yöntemle düzenlemeye devam edecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.