iPadOS 14 ile birlike tanıtılan tüm yenilikler

WWDC 2020 kapsamında ilk olarak Apple'ın mobil işletim sistemi olan iOS 14 tanıtıldı. iOS 14'ün ardından ise iOS'in iPad modelleri için geliştirilmiş versiyonu olan iPadOS'un yeni sürümü iPadOS 14 tanıtıldı.
iPadOS 14 ile birlike tanıtılan tüm yenilikler

Apple'ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansı olan Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC) bu yıl 22 - 26 Haziran 2020 tarihleri arasında Corona virüs salgını nedeniyle online olarak düzenleneceğini sizlere daha önce aktarmıştık

WWDC 2020 kapsamında ilk olarak Apple'ın mobil işletim sistemi olan iOS 14 tanıtıldı. Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla takip ettiğimiz etkinliği buradan takip edebilirsiniz. iOS 14'ün ardından ise iOS'in iPad modelleri için geliştirilmiş versiyonu olan iPadOS'un yeni sürümü iPadOS 14 tanıtıldı. Hatırlatmak gerekirse iPadOS 14 işletim sisteminin ne gibi özellikler sunabileceğini bugün sizlere aktarmıştık.

Tabletlerin büyük ekran avantajını kullanmak isteyen iPadOS 14, özellikle uygulama tasarımı anlamında önemli değişiklikler yaşadı. Fotoğraflar ve Müzik uygulaması başta olmak üzere pek çok iPadOS uygulaması iPadOS 14 ile birlikte değişti.

Takvim uygulaması iPadOS 14 ile birlikte daha fazla kontrol özelliğine kavuştu. iPadOS 14 ile birlikte gelen araç çubukları ve sürüklebırak işlevi Apple'ın uygulamaları ile kullanılabilecek. iOS 14 ile birlikte tanıtılan gelişmiş Widget desteği ve yenilenen Siri de iPadOS 14 ile birlikte kullanılabilecek. 

iPadOS 14 ile birlikte gelen yeni arama motoru "Universal Search", uygulama, kişiler ve dokümanların aranması için kullanılabilecek. iPad'ler için Apple Pencil ile gelişmiş el yazısı deneyimi de iPadOS 14 işletim sistemi ile birlikte sunulacak.

Scribble adındaki özellik ile birlikte Apple Pencil ile yazdığınız el yazıları normal yazılar haline gelecek. Bu yazıları kopyalabileceğinizi de ekleyelim. Bu özelliğin şu an için sadece İngilizce ve Çince dilleri için kullanıma sunulacağını da belirtelim. iPhone'unuzdan gelen arama bildirimleri bugüne kadar tüm iPad'inizin ekranını kaplıyordu.

iPadOS 14 ile birlikte ise arama bildirimleri ekranın üst kısmında yer alacak. iOS 14 ile birlikte tanıtılan Memoji, iMessage, ve Haritalar uygulamasındaki yenilikler iPadOS 14 ile birlikte de kullanılabilecek. Aynı zamanda App Clips'in iPadOS 14 ile birlikte kullanılacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.