Twitter, makaleleri okumadan Retweetleyen kullanıcıları uyaracak

Test sürecindeki yeni özellikle birlikte kullanıcılar, bir makaleyi okumadan retweetlemek istediğinde, Twitter bir uyarı yayınlayarak kullanıcılara "bu makaleyi açmayı isteyip istemediklerini" soracak.
Twitter, makaleleri okumadan Retweetleyen kullanıcıları uyaracak

ABD Başkanlık seçimleri yaklaşırken Twitter'ın aldığı önlemler de artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda platformundan siyasi reklamları kaldıran şirket, teyide yönelik etiket özelliklerini yayına alarak dezenformasyonun önüne geçmeyi hedefledi. Platformdaki etiket özellikleri ve içerik politikası, geçen hafta şirketin ABD Başkanı Donald Trump ile ters düşmesine yol açsa da; şirket dezenformasyona yönelik yeni özelliklleri yayına almaya devam ediyor.

Bu kapsamda şirket, dün Twitter Support hesabı üzerinden yayınladığı bir paylaşımla yeni bir özelliği test etmeye başladığını duyurdu. Bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar, bir makaleyi okumadan retweetlemek istediğinde, Twitter bir uyarı yayınlayarak kullanıcılara "bu makaleyi açmayı isteyip istemediklerini" soracak.

Şu an için ABD'deki sınırlı sayıda Android kullanıcısına açık olan bu özellik, test aşamasından sonra kademeli olarak tüm kullanıcılara açılabilir.

Bu arada özellik, kullanıcıları makaleyi okumadan paylaşmasının önüne geçmiyor. Sadece bilgilendirme amaçlı bir uyarı niteliği taşıyor. Yine de özelliğin açıklamanmasının ardından kullanıcılar, "makaleyi okumadan paylaşanlara dair uyarıyı takipçiler de görebilecek mi?" sorusunu yöneltti. Eğer Twitter bu yönde bir geliştirme yaparsa, makaleyi okumadan paylaşan kişiler de bu adımı atmaktan çekinebilir. 

Yeni özelliğin yayına alınmasıyla birlikte, Twitter, Trol ve bot hesapları da kolayca elimine edebilir. Bu sayede platformdaki dezenformasyon azaltılırken, içerik ve etkileşim seviyesi de artış gösterir. 

Twitter CEO'su Jack Dorsey, Trump ile yaşanan sürtüşmenin ve Trump tarafından imzalanan sosyal ağ kararnamesinin ardından dezenformasyona karşı açtıkları savaşı devam ettireceklerini söylemişti. "Küresel seçimlerle ilgili yanlış veya tartışmalı bilgileri göstermeye devam edeceğiz." ifadesini kullanan Dorsey, önümüzdeki günlerde daha fazla özellikle karşımıza çıkabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.