Londra merkezli fintech girişimi Codat, 10 milyon dolar yatırım aldı

Küçük işletmeleri odağına alan Londra merkezli fintech girişimi Codat, Index Ventures'tan 10 milyon dolar yatırım aldı.
Londra merkezli fintech girişimi Codat, 10 milyon dolar yatırım aldı

Küçük işletmeleri odağına alan Londra merkezli fintech girişimi Codat, Index Ventures'tan 10 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, aldığı yeni yatırımı ABD'de faaliyet göstermek ve ekibini genişletmek için kullanacağını söylüyor. 

Codat, küçük işletmeler ve finansal kurumlar arasında kredi, sigorta veya diğer hizmetleri güvence altına almaya yardımcı olan veri alışverişini kolaylaştırmayı hedefliyor. Girişim, küçük işletmelerin kullandığı yazılımlara giren ve dış kuruluşların gerekli muhasebe bilgilerine gerçek zamanlı olarak erişmesine olanak tanıyan tek bir API'dan oluşuyor. 

Codat, küçük işletmeler için can sıkıcı ve uzun olan kredi başvurusu veya sigorta ürünü başvurusu gibi süreçleri yönetmeyi kolaylaştırıyor. Girişim, ilgili tüm finansal verileri içeren tüm sistemlere bağlanan bir API oluşturuyor. Şu anda iZettle, Experian'ın da aralarında bulunduğu 50 finansal sağlayıcı ile çalışan Codat, API'ını kullanarak veri kaynaklarına bağlanıyor, verileri standart hale getiriyor ve ardından düzenli olarak yeni veriler sunuyor. Bu düzen de her saat, her ay veya kullanıcının istediği herhangi bir zaman aralığı olabiliyor.

Birçok finansal kurum, bilançoları incelemek için müşterilerinden Excel dosyaları almak üzere ciddi zaman kayıpları yaşıyor. Birçok küçük işletme ise şu anda bazı likidite sorunları ile karşı karşıya olduğu için Codat, veri toplama işleminin otomatikleştirilmesi, kredi başvurusunda bulunduktan sonra banka hesabınıza para yatırmak için gereken süreyi hızlandırabiliyor. Daha doğru veriler ve bir miktar standardizasyonla, finansal kurumlar modellerini de daha kolay bir şekilde geliştirebiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.